Doldersum

10 Augustus 2017

Toen wij boeken zeiden wij al; het kan vriezen het kan dooien maar zelfs een dag van te voren zullen wij niet weten of wij mooi weer zullen hebben. Een week voor tijd houden wij het weer al in de gaten maar veel wijsheid halen wij er niet uit. Dan is het een weekend mooi dan weer regen dan weer regen en zon uiteindelijk besluiten wij maar het beste ervan te maken: rain or shine…

Wij rijden rond een uur of 9 weg naar Doldersum. Plaats van bestemming voor ons eerste fiets weekend samen met doorgewinterde fietsers. Als dat maar goed gaat. Rond 11 zijn wij op plaats van bestemming, alleen de eigenaresse van ons pension niet. Wij kunnen naar het restaurant komen wat wij dan ook doen want bij een bakje koffie vertellen ze ons dat wij de sleutels na 15:00 mogen komen ophalen. Ondanks het wat dreigende weer dus niets anders te doen dan de eerste km op de pedalen te gaan staan. Prima route waarbij we bij de enige zonnestralen die wij vandaag zien langs hunebedden komen. Toch fijn aangezien deze regio daar wel bekend om is. 67km later komen wij terug bij ons startpunt en halen de sleutels op. Wij krijgen een uitgebreide rondleiding met veel do’s and don’ts en het verzoek om niet later dan 7:00 bij het avondeten aan te schuiven. We vinden het wat vroeg en gaan dus maar snel onder de douche om toch nog even tijd te hebben voor een borrel en planning voor de route van morgen. Het avondeten valt helaas wat tegen en de sluiting om 10:00 van het restaurant misschien nog wel meer. Er is verder niets dus wij zitten nog wat rond bij het complex alvorens toch maar naar bed te gaan.

11 Augustus

Vanaf een uur of 3 regent het! En dan bedoel ik niet een beetje maar echt! Om 7:00 doet het dat nog steeds en om 8:00 ook. Toch maar even ontbijten alwaar wij besluiten om vooralsnog een wandeling te maken. Er moet een leuke route zijn dus vol goede moed in regenkleding gaan wij dat proberen. Helaas begint het na een km zo hard te regenen dat de lol er eigenlijk wel snel af is. Uiteindelijk besluiten wij naar de auto terug te gaan waarvandaan Chris en ik toch besluiten naar de B&B terug te lopen, komen op een prachtig stuk hei uit met een leuke uitkijktoren met helaas een minder gezellige boodschap erin…Yuck! Als wij terug zijn bij de B&B gaan wij even de kaaswinkel in en gaan dan naar het restaurant voor een kop koffie. Als wij daar zitten lijkt het op te klaren en kunnen wij de verleiding niet weerstaan om toch nog even te gaan fietsen. Het is al 15:00 dus een hele lange ronde zal het niet worden.

Om toch een beetje een doel te hebben besluiten wij een blauwe bessen verkoop punt op te zoeken. Die vinden wij op google op een leuke fietsbare afstand. Een maal daar willen wij eigenlijk niets kopen maar besluiten wel de route iets uit te breiden wat ons langs een dorpsfeest leidt. Toch even leuk maar het wordt wel weer erg donker dus op mijn aandringen toch vrij snel weer verder. Na een kleine 45km zijn we terug bij de B&B. Wij borrelen nog even iets en verorberen de oude kaas en worst van het dorpsfeest. Tegen etenstijd besluiten wij niet terug te gaan naar ht restaurant van gisteren maar alsnog weer op de fiets te stappen om naar een restaurant te gaan een dorp verderop. Eigenlijk niet zo’n zin om weer te gaan fietsen maar naar het restaurant van gisteren vinden wij ook geen optie. Mart en ik pakken de schapen oma fietsen die bij de B&B staan want met gewone kleding op onze eigen fietsen zien wij niet zitten, helemaal niet als het misschien nog gaat regenen. Uiteindelijke was het een zeer verstandige keuze om hier naar toe te gaan en hebben wij een gezellige avond. Het restaurant sluit niet veel later dan die van gisteravond maar we worden in ieder geval niet verzocht het pand te verlaten.

 

12 Augustus

Het motregent een beetje maar dit kunnen wij prima aan. Wij willen nog een rondje voordat wij uiterlijk om 14:00 richting huis willen gaan. Wij geniete nog een keer van het ontbijt, pakken de spullen in en gaan op weg. Prima route met aan het eind over de hei waar zowaar de zon nog een keer uitkomt. Heerlijke afsluiter op dit prima geslaagde weekendje.