Barcelona

 8 – 10 april 2006

Het is alweer een tijdje geleden maar dit weekend gaan we toch echt even weer lekker naar Barcelona voor een paar daagjes. De stad is groot genoeg om wederom andere dingen te bezoeken als de voorafgaande keren en al was dat niet zo dan kwamen wij alsnog terug voor de lekkere borrels en tapas.

Op zaterdagochtend zijn wij vreselijk vroeg van Amsterdam vertrokken waardoor wij lekker om 9:00 al aan onze eerste sandwich met Jamón Ibérico zaten. Je kunt je weekend slechter beginnen…

Wij vermaken ons dit weekend met bezoekjes aan de wijk el Borne, de Arc de Triomph (zitten wij echt in Barcelona?), het laatste gedeelte van de vroege stadsmuur, Montjuïc, de Sagrada Familia, Avenida de Gaudi en wel een heel bijzonder ziekenhuis. Uiteraard ontbreken de nodige tapas tentjes niet voor de lekkere Sangria, veel te goedkope, maar wel oh zo lekker wijn en de menige tapas.

4 – 6 juli  2003

Jaar is niet compleet zonder een bezoekje aan Barcelona. Wij hebben dit keer hele andere dingen bezocht dan vorig jaar. Zo zijn wij naar Parc Güell geweest en hebben wij een Vrij Uit route naar Plaza España gemaakt. Uiteraard hebben we uitgebreid over Las Ramblas gestruind en hebben wij heerlijk aan de haven gegeten. De tapas mochten natuurlijk ook niet ontbreken alleen hebben wij daar een nieuw tentje voor gevonden. Tapa Tapa is erg achteruit gegaan. Barcelona is echt een heerlijke stad: wees alleen ontzettend op je hoede vanwege tasjesdieven!!!