Borghees & Mühlenhof

25 Mei 2024

Ik kan me geen beter begin van het weekend voorstellen. We gaan eerst naar Herpen om Gijssie weer te zien. We zijn uitgenodigd voor de officiële overdracht. Super spannend. We hebben hem al bijna een jaar niet gezien.
Gelukkig vertrekken we op tijd want er is een mega file waardoor we net op tijd aankomen.

Na de nodige tranen bij de eerste aanblik van ons lieve witte monster volgt een onstuimige begroeting waarin Gijs me weer probeert uit te kleden. Hij trekt zo onwijs aan mijn kleren. Ik kan wel zeggen dat hij ons herkent. Na een kennismaking met zijn nieuwe baasje en familie waarin veel over en weer wordt verteld, wordt daarna vanuit Hulphond over elk baasje iets voorgelezen. Hoe is de plaatsing gegaan? Wat waren de belangrijkste handelingen voor de client enz. Mooi gedaan. We babbelen nog wat na en maken buiten nog een foto. We mogen daarna even met hem spelen en dan is het onherroepelijke moment wederom weer daar. Hij gaat weer zijn weg en wij de onze. Lastig maar hij doet het zo goed en is nog steeds zijn ondeugende zelf. Wat heb ik deze boef gemist en wat ga ik hem weer missen.

Vanuit hier rijden we door naar Duitsland – Sonsbeck, ongeveer 40 min over de grens. Ik had wat leuke kortingsbonnen voor golf gevonden en dacht dan vind ik vrij makkelijk daarna nog wel een hotel. Dat laatste viel wat tegen maar toch iets gevonden en daar rijden we heen.

Net iets over 5 komen we bij het hotel aan dat zo veel betekent als dat hier de receptie dan al dicht is. Rare is dat de receptioniste ons tegemoet loopt maar dus gewoon verder loop. We bellen het nummer op de deur en gelukkig staat er binnen 5 minuten iemand bij ons en hebben we snel de sleutel van de kamer.

We zetten de spullen neer en rijden eerst even naar een super. Kopen wat lekkers en gaan dan lekker op ons balkon zitten. Er is een bruiloft gaande waar foto’s voor worden gemaakt dus we hebben ook nog wat vertier.
Tegen etenstijd hoeven we niet ver te lopen er is namelijk een restaurant op 50 meter lopen op het terrein van het hotel en eten daar prima.

Helaas slapen we alletwee niet. De bruiloft is na een langzame start nu compleet op dreef en dat duurt tot… 4uur!! Leuk dat ze het zo naar hun zin hebben maar iets minder lang was fijn geweest.

26 mei

Na het ontbijt rijden we naar golfplatz Borghees, zo’n 35 minuten rijden vanaf ons hotel. Het weer is vooralsnog goed en op de golfbaan is het nog rustig dus de receptioniste vraagt of we meteen willen beginnen wat we dan ook maar doen.

Baan is leuk, greens iets minder maar onze grootste hazard is het enorme hoge gras op elke hole. We zijn er heel wat ballen in kwijt geraakt en geen een gevonden.

Na zo’n lange tijd niet gespeeld te hebben, is de koek op hole 16 echt wel op. Baan 18 is vanwege de wateroverlast van de laatste tijd gesloten dus spelen we een Par 3 nog een keer ter compensatie. Deze lukt dan nog aardig maar daarna hebben wij het alletwee wel gehad. Ik doe nog een poging bij de afslag van de volgende hole om weer terug te keren maar als die meteen het hoge gras in verdwijnt hou ik het voor gezien.

Redelijk gaar gaan we op het terras zitten. Eten daar wat en rijden dan terug naar het hotel. De sauna is net open dus gaan we daar ons brakke lijf in leggen.

Als we terug op de kamer zijn, begint het noodweer. We schuilen lekker in de kamer. Borrelen wat en spelen een spelletje en gaan dan iets eten. De lokatie is leuker dan gisteren maar het eten is niet bijzonder goed. Het vult. Drinken nog een kop thee op de kamer en vallen dan in diepe slaap ondanks de enorme kwakers in de vijver.

27 Mei

We zijn op tijd wakker. Het weer lijkt iets minder te zijn dan gisteren maar dat zien we zometeen wel. We douchen, ontbijten, pakken de spullen, checken uit en gaan richting golfplatz Mühlenhof. Zou zo’n 20 minuten rijden zijn maar de navigatie heeft kennelijk niet helemaal in de gaten waar hij heen moet.

Ik heb al vaker een kortingsbon voor Mühlenhof gezien en dacht daarom dat het misschien wel een knollenbaan zou zijn. Het feit dat de navigatie het niet kon vinden, de receptie nogal lastig te vinden was, bevestigde dat idee maar niks was minder waar toen wij eenmaal op de eerste afslag stonden. Mooie fairways en dito greens. Prachtig. Het was wat lastig als je hier een eerste keer staat om de afstanden goed in te schatten en te weten waar je precies heen slaat maar we hebben genoten van de baan. Grote verschil met gisteren was ook dat er niet zo veel hoog gras was maar redelijk veel water…en gelukkig leken we daar niet zo veel last van te hebben.

Heerlijke ronde gespeeld dus.

We drinken nog wat op Hole 19. Rijden nog even naar de super en zijn lekker voor de file thuis.

Erg leuk om na zo’n lange tijd weer eens op de baan te staan.