Bretagne

Dit is het vervolg van Normandie.

1 September

Opeens komt het met bakken uit de lucht en gaan dus even bij de bakker een broodje eten en rijden dan richting St. Malo – Uitstapje Bretagne. Geen idee wat St Malo is maar het ziet ernaar uit dat het daar droog is en we ontvluchten dus eigenlijk gewoon de regen. Hele route naar St Malo blijft het regenen en dan net voor St Malo toch een waterig zonnetje. Zoals gezegd wij hebben geen idee wat we hier moeten verwachten maar ons gevoel zegt dat we richting de haven moeten gaan en dat blijkt te kloppen. Prachtige ommuurde stad ligt opeens voor ons: entre muros.

We dwalen over de stadsmuur en in kleine straatjes en gaan dan even iets eten. Als je niet uitgebreid wilt lunchen zit je wederom een beetje vast aan de crepes maar gelukkig verkopen ze bij een ook wat kleine gerechtjes dus gaan we op een leuk pleintje zitten. Besluiten hier ook waar we vervolgens heen gaan rijden. Ik wil nog een beetje in de buurt blijven met de hoop dat we morgen misschien echt naar de Mont St Michel kunnen gaan en vinden een golf resort niet al te ver van St Malo. daar maar eens proberen.

Dwalen nog een beetje rond en gaan dan richting auto waar we lang moeten wachten bij de parkeerplaats omdat Fransman nota bene de betaling niet snapt. Waarom? Ben er in 30sec weg.

Als we in la Trochette, Golf St Malo aankomen weten we al dat we willen blijven. Kamer op de begane grond voor schappelijke prijs en Obbe kan lekker rond rennen. Reserveren meteen eten in de club voor vanavond… Hoeven we lekker niks meer. Lopen even met Obbe en gaan dan lekker zwemmen in het buiten zwembad. Was bang dat het te koud zijn maar eigenlijk is het super lekker. Na het zwemmen rij ik nog even naar de super voor wat drinken en genieten dan van ons waterig zonnetje op ons terras voordat we naar het clubhuis gaan om prima te eten.

2 September

Bed was niet comfortabel maar nadat ik de eerste ronde met Obbe over een paar holes heb gelopen, weet ik wel dat ik nog een nachtje wil blijven. Heerlijk hoe lekker vrij Obbe hier kan lopen. Mart stemt meteen toe en als de receptie ons de prijs van gisteravond geeft voor de kamer is de beslissing snel genomen. We blijven. Lekker. Hoeven we daar ook niet meer over na te denken.

Als we richting de auto lopen weten we eigenlijk nog niet wat we gaan doen maar eenmaal in de auto zegt Mart dat we naar de berg stenen moeten rijden – Mont St Michel. De hele weg erheen is het bewolkt en regent het en denk ik waarom rijd ik hierheen maar als we dan eindelijk parkeren dan lijkt de lucht iets op te klaren. Yeah!!!

Naar Normandie.

Als we in de auto zitten, vinden wij het ook wel genoeg voor vandaag en rijden terug naar het hotel. Stoppen nog even voor wat lekkers en stoppen nog ergens om wat appelciders te proven (niet ons ding) en dan lekker naar de kamer. Gaan nog even zwemmen, borrelen lekker op ons terras en laten Obbe op de kamer voor diner. Hij is volgens mij helemaal voldaan vandaag en laat maar lekker even. Lekker zaterdag avond en ik bestel lekker een cheeseburger. Lekker! Na het eten lopen we met Obbe nog even een paar holes en kijken dan al zappend naar beste zangers. Fijne dag.

3 September

Ik had gisteren bij de super nog wat yoghurtjes gekocht. Dat is vanochtend ons ontbijt. Als we die op hebben, douchen we en checken we uit en gaan richting Clécy. Lopen eerst nog even met Obbe een ontzettend leuke route door het het bos van Le Roche. Het is een Feeriek Boswandeling met hunnebedden huisjes (??). In 1.5uur zijn we rond en omdat we allemaal lekker hebben gelopen, kunnen we rustig even een stuk rijden nadat wij bij een bakker in de buurt even croissants en ecoliers gekocht hebben.

Terug naar Normandie.