Kirchberg

11 – 15 maart 2010

Na al die jaren dromen van de OostIMG_0037enrijkse gezelligheid besluiten wij dit jaar eindelijk weer eens naar Oostenrijk te gaan voor de wintersport. Aangezien wij pas mid maart gaan, zoeken wij een plek waar het redelijk sneeuwzeker is en waar je nog een behoorlijk aaneengesloten skigebied hebt zodat je niet ter plekke nog weer met de skibus hoeft te gaan. Via Bergfex.at komen wij in Kirchberg uit bij Hotel Adler dat dichtbij de lift en dichtbij het centrum zit.

We vertrekken vroeg op donderdagochtend en na flink doorgereden te hebben, komen wij lekker op tijd aan bij het hotel. Daar krijgen wij de sleutel voor de kamer, een korte tour door het hotel en besluiten dan meteen de ski’s te regelen. Als ook dit gefikst is rijden wij daarna nog even naar Kirchberg dorp (het is wat verder als staat beschreven op de site) en drinken lekker onze eerste Glühwein.

terug te keren om het eerste 4 gangen menu uit te proberen. Wij vallen meteen met onze neus in de boter want ze hebben vandaag Tiroler abend wat zo veel inhoudt als buffet met allerlei typische gerechten uit de streek. Smaakt allemaal erg goed. Met volle buik vallen wij in diepe slaap.

Als wij wakker worden sneeuwt het maar vol goede moed ontbijten wij en gaan wij naar de Fleckalmbahn. Temperatuur laat te wensen over maar is zeker niet slecht voor de sneeuw. De eerste afdalingen zijn snel genomen en na een welverdiende koffie pauze begint zelf de zon weer een beetje te schijnen. We vermaken ons prima en na de nodige apres-ski Glühwein gaan de laatste paar 100 meter op de lange latten als vanzelf.

Ook zaterdag en zondag sneeuwt het maar draagt dat eigenlijk alleen maar bij aan de skipret. Op zaterdagavond besluiten wij, juist omdat het sneeuwt, te gaan rodelen. In Kirchberg is namelijk een 4km lange verlichtte rodelbaan bij de Gaisberg. Erg gelachen en zeer de moeite waard. Rodels kun je trouwens gewoon onderaan de lift huren.

En dan is het weer maandag, tijd om weer naar huis te gaan. Tot aan Nürnberg sneeuwt het nog steeds maar vanaf daar loopt de terugreis voorspoedig.