Münster

23 – 25 mei 2011

Lekker een weekend naar Münster, Duitsland om het golfspel weer even wat op te krikken. Bij aankomst regent het helaas en ziet het er niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Wij lunchen eerst even wat in het hotel en rijden dan naar Münster Tinnen, de 18 holes golfbaan die voor vandaag op het programma staat. Bij aankomst op de baan is het zo goed als leeg wat niet verbaast gezien de weersomstandigheden. Wij kunnen dus ook meteen afslaan maar wachten toch nog heel even om te kijken of deze enorme bui nog wat gaat minderen. Gelukkig zwakt de bui af maar de eerste vier holes is het een aan en uitrekken van jassen en het op en afzetten van paraplu’s. Na hole 4 lijkt het op te klaren en komt er zowaar een zonnetje door en maakt dat het spelen meteen een stuk aangenamer. We spelen lekker en met de geringe drukte op de baan hebben wij Kaisergolf. Bij hole 12 krijgen wij helaas te maken met een enorme wolkbreuk en staan wij zeker 15 – 20 minuten onder een parapluutje. Als ook deze is weggetrokken breekt de zon weer door en genieten wij nog van de laatste paar holes. Wij rijden naar huis en proosten op de lekkere dag en het achteraf nog redelijke weer waarna wij gaan eten in het restaurant.

Volgende ochtend worden wij redelijk op tijd wakker en om de spieren wat te ontspannen nemen wij een duik in het zwembad alvorens te gaan ontbijten en naar baan nr 2 te gaan: Münster Hiltrup, 9 holes baan. Als wij aankomen is het nog droog maar wij staan amper klaar om af te slaan of het begint te regenen. Dit keer houdt het helaas ook niet meer op. Na 10 zeer ingewikkeld te volgen holes (omdat ze er te veel op een relatief klein terrein proberen te plaatsen) houdt mam ermee op. Is er helemaal klaar mee en heel eerlijk denk ik dat wij er allemaal zo een beetje over denken maar willen we niet opgeven. Mam komt 5 minuten later teruggelopen. Er is onduidelijkheid over onze greenfee. Wij van de baan af, regelen de onduidelijkheid met de greenfee en proberen er daarna nog 5 te spelen maar bij mij kan je het door het oponthoud geen spelen meer noemen. Jammer. Eenmaal terug in het hotel zijn we koud van de regen en ga ik met mam even lekker opwarmen in de sauna waarna een vertroetelingspakket volgt onder genot van een lekkere borrel. Daarna gaan wij eten en hopen wij te gaan slapen wat helaas niet lukt door een huwelijksfeest dat het bruidspaar graag met alle gasten van het hotel wil delen.

Na, ik denk, een uurtje geslapen te hebben, verzamelen wij alle krachten om van de laatste dag nog een succes te maken op golfbaan nummer 3: Münster – Westerwinkel, 18 holes. Het is droog en dat is in ieder geval een grote verbetering met gisteren. Daarnaast heeft deze baan weer 18 holes en zijn ze ruim opgezet. Wij vinden het allemaal een leuke baan die zeker wat uitdagingen kent. Na afloop drinken wij nog een biertje op de goede afloop, de gezelligheid en herhaling en zetten wij daarna koers naar huis.