Montferland

6 Juli 2018

Op vrijdagochtend vertrekken wij met stralende zon richting Netterden in het Montferland voor het (misschien dan toch) jaarlijkse fietsweekendje.

Rond 11 uur komen wij aan bij B&B ’t Witte Huus waar wij gastvrij ontvangen worden met koffie en thee. Al vrij snel daarna gaan de fietsen van de auto af want er staan nog 60km gepland voor vandaag. Via allerlei dorpen, waar ik nog nooit van gehoord heb, en 65km later komen wij weer terug bij de B&B. Ondanks de wind viel het me mee. Ondanks de wind is het nog steeds heerlijk buiten dus gaan we heerlijk buiten zitten met een lekkere borrel en het nodige om de verloren calorieën weer bij te tanken.

De eerste avond hebben wij bij een boer die alleen maar eigen producten gebruikt een 3 gangen diner inclusief. Het is 14km verderop en gelukkig biedt iemand aan om de bob te zijn dus gaan wij lekker met de auto. Wij zitten heerlijk in de tuin en laten ons vermaken met de verschillende gangen. Na afloop liggen toch vrij snel in de mand.

7 Juli

Bijtijds staan we op want de nodige km moeten vandaag op de teller bijgeschreven worden. Dit gebeurt echter niet voordat wij heerlijk van het ontbijt hebben genoten. Wij fietsen eerst een stukje Duitsland in om vervolgens het Montferland weer in te fietsen waar de heuvel trotseren, heerlijk door het Berghse bos, langs wijngaardes, langs kasteel Huis Bergh en langs een van de oudste molens fietsen.  Uiteindelijk bezoeken wij ook nog een wijngaard waar we heerlijk aan de rosé en de witte wijn gaan. We hoeven nog maar een tiental km dus dat komt wel goed. Bij thuiskomst drinken we nog even wat terwijl we proberen te beslissen waar we vanavond zullen gaan eten. Dat is moeilijker als gezegd, helemaal omdat hier menig keuken al om 19:00 dicht gaat en wij eigenlijk niet meer te ver willen fietsen. Uiteindelijk bestellen wij pizza’s bij een pizzeria die niet zeker weten of ze ook wel in Netterden willen leveren. Zowaar komt er bijna een uur later een busje aanrijden met ons eten. Niet echt fantastisch maar maag is weer gevuld. We kijken op de laptop nog de achtste finale Kroatië-Rusland en liggen dan snel in dromenland.

8 Juli

Na het ontbijt maken wij ons op voor onze laatste rit van dit weekend tenminste als wij hier nog weg komen. Het is een gezellige boel maar dan toch. Wij hebben een ritje Duitsland voor de boeg maar eigenlijk wisselen wij Nederland en Duitsland continu af. Het is niet de meest enerverende rit maar we genieten nog steeds van het heerlijke weer de lokale tuinen waar van alles te koop is en uiteraard het gezellig samen zijn. Na 60km zit het erop en vertrekken wij met de auto weer naar huis.