Saalbach-Hinterglemm

14-19 maart 2013

Heerlijk! Kijk ontzettend uit naar een paar dagen skiën ook al wordt er redelijk slecht weer verwacht. Mag de pret niet drukken maar als wij om 5 uur willen vertrekken sneeuwt het zelfs in NL. Ik hoop toch niet dat wij dit de hele reis gaan meemaken. Aparte is dat we tot München sneeuw hebben en dat daarna de zon begint te schijnen. Gelukkig valt de vertraging ondanks de files bij Frankfurt mee en komen wij rond half vier aan in Hinterglemm. Prima tijd om meteen aan de eerste Après Ski mee te doen en nog even de ski’s te regelen; dan hoeven wij dat morgen niet meer te doen.

Wij hebben een heerlijk hotel aan de rand van het centrum naast een sleep lift die je zo het hele gebied in trekt. Het eten is er ook heerlijk.

De eerste skidag is het ontzettend koud en het sneeuwt af en toe maar we willen toch meteen vol gebruik maken van deze dag en dat doen wij dus ook. Door de kou werd ik daar ’s ochtends nog wel op teruggefloten maar de middag was van ons. De tweede skidag is top ook al begon die heel druk door alle ski klasjes die gevormd werden maar was de rest van de dag helemaal top en zijn wij het hele gebied doorgeskied. Helemaal kapot kwamen we in het hotel aan maar voor morgen voorspellen ze regen dus willen wij vandaag toch nog naar de rodelbahn. We eten dus op tijd en gaan dan vol goede moed naar de gondel waar je ook je slee kunt huren. In een noodtrein komen wij de rodelbahn af die overigens niet makkelijk te overwinnen is door de vele bochten. Maar ik vind het helemaal geweldig en lach me helemaal kapot. Vind het zelfs zo leuk dat wij nog een keer naar boven gaan. Met Martin voorop gaan we nog harder en vliegen wij af en toe zelfs secondes door de lucht voordat wij weer in de dikke sneeuw terecht komen. Een ding is zeker morgen heb ik een blauw achterwerk. Na de tweede ronde zwemt Martin ongeveer in z’n schoenen van alle sneeuw die daar in terecht gekomen is en houden wij het voor gezien. Borg terug halen en nog een biertje halen in de après ski tent. Toch houden wij het hier snel voor gezien omdat de sfeer niet helemaal top is. Veel mensen hebben er al net iets te lang gestaan en Martin krijgt koude voeten dus tijd voor een douche en een lekker warm bed.

Botten worden oud dus uit bed komen na die wilde slee nacht duurt wat langer. Maar ook vandaag hebben wij weer heerlijk geskied alhoewel we wat moeilijk op gang kwamen en eerst maar even een uurtje lekker op een stoeltje in de zon hebben gezeten. Gelukkig hebben wij geen regen gezien en hebben wij een heerlijke dag gehad. Onze laatste skidag begon qua weer veel beter als verwacht maar toen wij gingen zitten om te lunchen begon het dan toch te sneeuwen. Toch konden wij er weer geen genoeg van krijgen en toen wij in de laatste gondel naar boven gingen begon het wel heel hard te sneeuwen. Je zag echt niets meer en om de 5 meter moest je je sneeuwbril schoon krabben. Op onze laatste piste naar het hotel hebben wij nog even laten zien dat wij echt wel kunnen skiën en met pijn in ons hart hebben wij toen de ski’s toch maar af gedaan. Ook op deze lagere piste was het zicht slecht en om nou nog een keer naar boven te gaan en dan juist iets te breken? Het is mooi geweest. Trekken even gewone schoenen aan, brengen de ski’s weg en pakken de spullen zo veel mogelijk in. Eten nog een keer heerlijk en vallen in slaap terwijl het buiten nog steeds sneeuwt.

’s Ochtends zit de auto onder een nieuwe laag sneeuw ingepakt. Maken hem schoon, pakken de spullen bij elkaar en rijden in een redelijk tempo naar huis.