Sölden

21 – 25 maart 2012 

Verheugen ons eigenlijk de hele winter weer op een skitrip en dan als het eindelijk zo ver is zijn wij alle twee ziek. Bah. Met dikke koorts en veel geblaf stappen wij in de auto en zetten koers naar Soelden. Reis verloopt niet helemaal zoals gepland. Wij hebben veel oponthoud door file’s, wegwerkzaamheden, de navigatie die de weg opeens niet helemaal weet en de lange bergpas die je eigenlijk niet kunt omzeilen. Maar eenmaal in Soelden zijn wij blij. Hotel is prima, wij hebben mega grote kamer en een heerlijk balkon en niet geheel onbelangrijk; het is heerlijk weer (misschien zelfs een beetje te warm.
Ondanks dat wij redelijk kapot zijn, gaan wij toch meteen even het dorp in om ski’s te regelen. Geweldig opgezet hier en het gaat allemaal hartstikke snel. Lopen daarna nog een beetje rond, drinken een biertje bij een apres ski tent en voelen ons meteen een stuk beter.
Gaan dan weer terug naar het hotel, douchen even en sluiten dan aan bij het 5 gangen menu dat ze voor ons in petto hebben. Alles prima geregeld.
Slapen slecht door de verstopte neuzen maar staan toch bijstijds op. Wij hebben gelukkig wel zin om te skien. Na een stevig ontbijt nemen wij de bus naar de gondels. Binnen no time staan wij boven en genieten van de blauwe lucht, de witte sneeuw en de heerlijke pistes. Geen griepje dat ons op een terras zet. Als het ’s middags erg pappig wordt gaan wij richting gletscher waar het perfect skiën is. Zijn bijn aniet kapot te krijgen.
Eenmaal terug in het hotel, halen wij wat versnaperingen bij de super, verkennen wij de sauna en het zwembad en als wij naar boven lopen horen wij San en Bas bij de receptie staan. Douchen snel even en gaan dan aan de borrel en gaan daarna weer aan het 5 gangen dinner.
Wij gaan vrijdag met z’n 4-en op pad en wij gaan als een malle. Voorlopig is er geen stoppen bij. Heerlijk! Genieten! Na korte koffie pauze gaan wij vandaag wat eerder naar de gletscher en eten daar wat op het zonnenterras. Wij kunnen er vandaag wederom geen genoeg van krijgen en staan laat, nadat wij op het hoogste punt nog van de zon hebben genoten, voor de rit naar hotel bij de bus. Pfff. Lekker op de borrel bij Bas en San en na een paar kaartenspelen zitten wij weer aan het 5 gangen menu.
Zaterdag doen wij vrijdag nog een keer over. Heerlijk! Wat een lekker skigebied is dit. Kunnen er maar geen afscheid van nemen maar leveren dan toch om 5 uur de ski’s weer in. Gaan nog een keer lekker naar de sauna, borrelen nog een keer en genieten nu van een bbq avond.
’t Was heerlijk genieten.