New York

25 maart 2011

Ik mag voor de afronding van een project twee weken naar New Jersey, Amerika. Aangezien je, om daar te k
omen, op New York vliegt, leek ons dit de ideale kans om dit samen, na mijn twee weken, af te sluiten met een weekend New York. Zo geschiedde. Terwijl ik met mijn laatste werkdag bezig was zat Martin in het vliegtuig. Toen ik klaar was met mijn werkdag landde Martin op JFK. Aangezien Customs en de rit van JFK toch altijd wat tijd in beslag nemen, had ik ook genoeg tijd om van New Jersey naar Manhattan te reizen. Tegen de tijd dat ik in ons hotel was aangekomen stond Martin bij Ground Transportation op de shuttle bus te wachten. Toen ik al twee uur in spanning zat te wachten op z’n komst bleken ze nog ergens rond te dwalen in NY. De shuttle bus leek een goed idee, achteraf was het dat niet echt en volgens Martin was de chauffeur ook nog eens half gestoord en reed hij overal blind tegenaan. Na drie uur was hij er dan eindelijk. Lekker een borel gedronken en om de hoek van het hotel bij een Heartland Brewery wat gegeten(niet aan te raden!). Naast ons zat een jongen die op zijn bus zat te wachten. Toen hij merkte dat wij maar een weekend hadden, heeft hij nog wat aanraders op een servetje geschreven. Op de terug weg naar het hotel nog wat dingetjes gekocht in de local pharmacy en lekker ingeslapen met de Empire State Building duidelijk zichtbaar vanuit ons raam.

26 maart 2011

Vanochtend redelijk vroeg wakker en ook maar meteen besloten op te staan. Weersvoorspelling was dat het droog zou blijven maar dat het wel koud zou zijn. Gelukkig was het inderdaad droog maar helaas ook erg koud. Na een half uur over Times Square gewandeld te hebben wilde wij even opwarmen en besloten dat te doen met een metro rit richting Battery Park zodat wij daar de boot naar the Statue of Liberty konden nemen. Eenmaal op Battery Park werd al snel duidelijk dat wij niet de enigen waren met dit idee en zagen wij de rij voor de boot alleen maar groeien. Daar maar besloten dat wij dit Maandag nog een keer zouden proberen in de veronderstelling dat het hier in het weekend misschien wel drukker zou zijn als op een doordeweekse dag. Vanuit hier zijn wij richting Wall Street gelopen en uiteraard de nodige foto’s gemaakt naast de bull. Vanuit hier verder omhoog gelopen richting Ground Zero maar niet voordat wij eerst weer even ontdooid zijn in een cafe’tje.

Bij Ground Zero zijn ze flink aan het bouwen en naast het grote bouwterrein hebben ze een klein Memorial Museum waar wij even zijn gaan kijken. Hier zie je veel gebeurtenissen van die dag en kun je zien wat de plannen zijn voor Ground Zero. Vanuit hier zijn wij even om het bouwterrein heengelopen en zijn wij het Hilton even ingegaan omdat volgens een boekje dat ik had je hier een goed uitzicht zou hebben over het bouwterrein.

Vanaf Ground Zero, dat je toch weer even stil doet staan, lopen wij richting Seaport. Een omgebouwde haven waar je nu allerlei cafe’tje en winkeltjes hebt. Als je interesse hebt in tickets op Broadway is dit een handige plek om ze te gaan kopen. Hier heb je nl. ook een TKTS maar deze is veeeeel minder druk dan die op Times Square. Wij hebben even gekeken maar konden uiteindelijk niet echt iets vinden waar wij heen hadden willen gaan. Vanaf de Seaport heb je een mooi uitzicht op de Brooklyn Bridge waar wij nadat we wat gegeten hadden toe en overheen gelopen zijn. Vanaf Brooklyn heb je wederom een gaaf uitzicht over de skyline van Manhattan. Wij struinen een beetje door Brooklyn, dat bij ons zeer relaxt en ontspannen aanvoelt, waarna wij de metro terug naar Times Square pakken waar wij het Marriott in gaan. Het Mariott op Times Square heeft een bar op de 48e verdieping met draaiend plateau. Je kunt dus lekker gaan zitten terwijl je lekker wat drinkt of eet en zo Manhattan aan je voorbij ziet gaan. Lekker relaxed. Wij zijn er net op tijd; krijgen een tafeltje aan het raam, bestellen een heerlijke, veel te dure Margarita, en genieten van het uitzicht dat zich aan ons voorbij trekt. Na +/- een uur ben je terug op het startpunt. Tijd om af te rekenen en even de voeten rust te gunnen op bed maar niet voordat wij ons hebben vergaapt aan de M&M’s winkel. Bestaat dit echt? Eenmaal terug in het hotel drinken wij een borrel, kijken een beetje tv en gaan rond 9:30 naar 9th avenue om nog wat te eten. Wij denken dat de topdrukte dan wel voorbij zal zijn en wij, met niet al teveel moeite, een plekje moeten kunnen vinden om te eten. Helaas, dit is New York…the city that NEVER sleeps!! Na een uur is het ons nog niet gelukt om iets te vinden waar wij binnen een uur kunnen eten. Wij zijn het zat en hebben het koud en besluiten uiteindelijk onder het Port Authority station op het food court wat eten te halen en dat gewoon mee te nemen naar de kamer. Als wij op de kamer terug zijn, zijn wij blij dat wij terug zijn.

 

27 maart 2011

Slapen prima na al die frisse lucht en de vele km’s die wij gelopen hebben gisteren. Worden toch weer redelijk op tijd wakker en na het ontbijt lopen wij richting New York Highline. Dit is een oude spoorweg die de New Yorkers na verwaarlozing, omdat hij niet meer gebruikt werd, omgetoverd hebben tot park. Leuk project en ziet er leuk uit. Je kunt je voorstellen dat veel NY’ers hier tijd verbrengen in de zomer gezien het feit dat ze zelf vaak geen plek hebben om buiten te zitten. Van de Highline lopen wij richting Union Square waarbij wij een tussenstop maken bij een omgebouwde kerk waar allerlei delicatessen winkeltjes in ondergebracht zijn. Heerlijke kop koffie en baileys en witte chocolade koekjes gegeten. Op Union Swuare is van alles te zien en wij gaan er dus ook even bij zitten om alle indrukken op ons in te laten werken. Van hier lopen wij naar Flatiron building , gaan wij bij een bar tegenover Museum of Sex naar de 38e verdieping omhoog waar je een geweldig uitzicht hebt over NY skyline, langs Empire State, Central Station, Rockefeller Centre waar wij even luchen,  naar 5th Avenue om te eindigen in Central Park. Het is jammer dat het nog heel erg winter is en dat het park nogal kaal is maar wij maken er een wandeling doorheen om toch de higlights even mee te pakken (memorial van John Lennon, fontein waar Friends scene met de paraplus is opgenomen en the boat house waar een scene uit sex and the city en waarschijnlijk nog vele andere ontelbare films zijn opgenomen). Hierna lopen wij via 6th avenue terug naar het hotel waar wij lekker even relaxen. Tegen etenstijd pakken wij een taxi naar de bar tegenover het Museum of Sex om daar nog een keer van het uitzicht te genieten. Het is er ijskoud en iedereen die de moed heeft op het terras een borrel te drinken heeft een rode badjas aan die je van de bar mag lenen. Het ziet er nogal komisch uit maar ik denk dat ik zelfs met die badjas het koud zal hebben .Na het utzicht in ons opgenomen te hebben, vertrekken wij om ergens anders iets te gaan eten. Ook hier valt het wederom niet mee om iets te vinden en besluiten wij bij een totaal verkeerde plek te eten. Helaas! Wij lopen wat gedesillusionerd naar het hotel terug maar vallen toch weer snel in slaap.

28 maart 2011

Onze laatste dag in New York. Gelukkig hebben wij nog een hele dag; ons vliegtuig vertrekt pas om 11 uur vanavond. Wij besluiten na het ontbijt meteen richting Battery Park te gaan en nog een kans te wagen op de Statue of Liberty cruises. Bij aankomst zien wij dat de rij nog langer is dan op zaterdag maar besluiten het toch te proberen. Zodra wij de tickets hebben gekocht en aansluiten in de rij hebben wij al spijt. 2,5 uur later en lichte onderkoelingsverschijnselen later staan wij eindelijk in het x-ray huisje. Hier moet zo ongeveer alles uit! Brrrrr….gelukkig is het er een stuk warmer dan buiten. Eindelijk op de boot! Wij lopen over liberty Island, aanschouwen het beeld van achter, zij, voor en zij en zien dan dat de rij voor de boot er niet is en besluiten maar meteen daar weer te gaan staan. Nog een keer 2 uur in de vrieskou staan gaan wij niet overleven. Gelukkig komt na 20 minuten de boot al. Net op tijd want de kou zit al op onze botten. De rij begint te groeien en wij zijn blij dat wij meteen terug gegaan zijn. De boot vaart nu naar Ellis Island. Wij laten dit links liggen. Wij hebben het te koud en willen niet meer in een koude rij staan. Eenmaal terug in Battery Park lopen wij terug naar de subway om daar de metro te nemen naar Times Square om in de TGI Friday aldaar wat van mijn coupon te eten. Het eten is ok maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd. Na het eten lopen wij naar het Hard Rock cafe voor een laatste Margarita en dan pakken wij de koffers bij het hotel en gaan richting vliegveld. Het was een heerlijk weekendje New York maar wat jammer dat het zo koud was.

 

23 september 2012

Wij komen dus om 5:30 in NY aan en we mogen het vliegtuig niet uit! Customs gaat pas om 6:00 open dus voor die tijd mogen wij het vliegtuig niet uit. Alles was prima geweest behalve nog langer in dit vliegtuig zitten. Als we er dan eindelijk uit mogen duurt het nog minstens een kwartier voordat de eerste customs officer zich meldt en het dus nog eens 45minuten duurt voordat wij bij de bagage band staan. Hier proberen wij met Delta te regelen dat zij onze bagage voor ons bewaren. Veel gedoe en wij willen eigenlijk al iets anders regelen maar ze laten ons eigenlijk ook niet gaan dus het is een beetje verwarrend. Als ze dan eindelijk de tassen hebben meegenomen hebben we er eigenlijk geen goed gevoel bij maar laten het maar zo. Wij pakken de trein naar downtown waar het in the City that never sleeps het er verdomd slaperig uitziet. Eerst dus maar opwarmen in de enige koffietent die nu open lijkt te zijn. What the f***? Wij hebben niet echt een plan. Ik wil graag even naar Times Square en het lijkt me leuk om even naar Central Park te gaan. De vorige keer dat wij hier waren was het winter dus ik hoop op wat meer groen. Groen is het maar zwart van de mensen ook. Wij nemen de metro naar de voormalige twintowers want ik wil de nieuw gebouwde fonteinen wel zien die destijds in aanbouw waren. Gesloten! En nu? Proberen te lunchen maar is eigenlijk overal onmogelijk omdat het zo druk is dat wij maar bij de Pret a Porter gaan zitten en dan besluiten nog via Wall Street naar de Statue of Liberty te gaan en daar de metro te pakken. De reis terug naar JFK duurt veel langer als verwacht en wij komen dan ook pas op boarding tijd aan op JFK. Ik vraag bij de incheck balie nog na of onze bagage is ingecheckt. Dat zijn ze niet maar daar gaat nu iemand werk van maken. Of wij aub nu meteen naar de gate willen gaan. Het lukt ons zowaar nog een fles Bacardi te kopen en nogmaals bij de balie te vragen of onze tassen er al zijn. Nog niets van gezien maar worden vriendelijk verzocht nu aan boord te gaan en wij horen meer van het cabine personeel. Over het algemeen maakt het me niet uit als mijn bagage niet meekomt maar de nieuwe leren tas zit erin en die wil ik niet kwijt raken. Ik meld bij de purser het koffer verhaal nog even en zij verzekert mij dat ze het, voordat de deuren sluiten, nog even na te vragen bij het grond personeel. Zowaar komt ze als de deuren gesloten zijn met de mededeling dat de koffers aan boord zijn. Wij zullen het zien. Vlucht is weinig eventful maar wij komen gelukkig voor schema aankomst aan op Schiphol. Zowaar komen onze tassen inderdaad ook aan al is die van Martin aan alle kanten opengemaakt. Tas zit er in ieder geval nog in. Wij zijn kapot van de lange terugreis die in totaal 2,5 dag heeft geduurd en duiken eenmaal bij thuiskomst ook meteen het bedje in. Was geweldige reis maar ook weer lekker om thuis te zijn.