Noordwijk

29 februari – 1 maart, 2020

De hele wereld is in de ban van het Corona-virus maar wij hebben wat te vieren en dat laten wij ons niet ontnemen. We zijn halverwege alle behandelingen en gaan er voor een nachtje op uit. Niet te ver van huis maar niet minder lekker; wij gaan heerlijk uitwaaien aan de Nederlandse kust. In een uurtje zijn wij in Noordwijk waar Mart een geweldige kamer heeft geregeld in Huis ter Duin.

Als wij aankomen is het nog droog maar niet heel veel later begint het mega te waaien en te regenen. Eerst maar naar een van de strand tenten die er gedurende het hele jaar blijft staan voor een lekker lunch. Helaas is er weinig aan het weer veranderd als wij deze op hebben en gaan we ons geluk dus maar beproeven in het casino aan een van de vele fruitautomaten. Drie uur later en 30Euro armer gaan we het nog een keer op het strand proberen. Het is gelukkig droog maar er waait een straffe windkracht 6 dus heel erg lang houden wij het niet uit. Eerst maar naar de kamer waarna we besluiten te gaan zwemmen in het overdekte zwembad. Gelukkig is het niet druk.

Wij willen niet in het hotel blijven eten en gelukkig zit er net voor het hotel een restaurant dat ons wel aanstaat. Er is alleen een plekje aan de bar maar aangezien wij geen zin hebben om naar iets anders te zoeken en het er wel gezellig uitziet gaan we akkoord. We eten overigens perfect!

De volgende dag is het zonnig maar is de windkracht 6 nog niet gaan liggen. Wij gaan eerst maar even zwemmen en zijn denk ik een van de laatsten die bij het heerlijke ontbijtbuffet aanschuiven. Wij beproeven daarna toch nog even ons geluk op het strand alhoewel we besluiten tegen de wind in door de duinen te lopen en dan met de wind mee over het strand. Mijn conditie is slecht dus na 2 km besluiten wij toch maar meteen over het strand terug te lopen. We beproeven ons geluk nog even in het dorp wat overigens helemaal niet tegenvalt. Na een kop koffie rijden wij weer naar huis en hebben we het gevoel alsof we een heel lang weekend zijn weggeweest. Heerlijk.