Schinnen

6 – 8 Juli, 2019

Ja, het is weer zover. De derde keer alweer dat we een weekend gaan fietsen in Nederland. We hebben dit jaar voor Limburg gekozen. Chris heeft een relaxte B&B gevonden in Schinnen waar we ook nog een keer de beschikking hebben over een keuken en een gigantische tuin.

Op zaterdagochtend rijden we met de auto van mama, we hebben even geen beschikking over een trekhaak, via Waardenburg, waar we nog even naar tegels gaan kijken voor ons tuinhuis, naar Schinnen. De B&B heeft een prachtig grote tuin waar we wachten totdat we het huisje in kunnen. Zodra dat allemaal geregeld is gaan de fiets kleren aan en maken we ons op voor onze eerste tocht. Er staat 55km gepland over de Brunsummerheide, een stuk Duitsland, Sittard en dan weer terug. Na 1km stoppen we al voor een kop koffie, just because we can en er allemaal zin in hebben. De tocht begint leuk over de Brunssummerheide en wordt dan wat saaier, vind ik tenminste, als we Duitsland in fietsen. Op een van de ellenlange recht toe recht aan wegen genieten we van een heerlijke lunch die Chris verzorgd heeft. Als we bij Sittard in de buurt zijn, stappen we nog een keer af om even door dit stadje te lopen dat verrassend leuk is. Nog zo’n 15km terug naar de B&B waar we de eerste Limburgse heuvels moeten trotseren. Da´s even weer andere koek. Eenmaal terug even lekker geborreld en gedoucht om daarna nog een keer op de fiets te stappen om naar de grill die 2 dorpen verderop ligt, te gaan. Eten er prima. Bij thuiskomst wacht een behoorlijk opgewarmde kamer op zich waar we helaas weinig verkoeling in kunnen krijgen. We gaan het beleven.

Op zondag ochtend maken we ons op voor onze lange rit met een geweldig goed ontbijt in het zonnetje. Met dit ontbijt zouden we de Mont Ventoux moeten kunnen trotseren maar we houden het vlak en gaan vandaag richting België. Nederland uitkomen blijkt echter nog niet zo makkelijk aangezien er een triatlon bezig is die precies over onze uitgestippelde route gaat. Uiteindelijk vinden we toch een weg naar de route en komen we daarna snel bij Wood henge. Wij hadden allemaal nog nooit van Wood Henge gehoord maar dat kwam ik gisteravond in een gidsje tegen en lag min of meer op de route dus dat willen we wel even zien. Kort gezegd ziet het eruit als Stone Henge maar is deze henge van hout. Daarna gaan we verder richting België en het bos dat gelukkig niet lang na het eerste veerbootje tussen Nederland en België op zich laat wachten. Op een bankje in het bos nuttigen we een krentenbol. Vind de route in België erg leuk en afwisselend. Het fietsen gaat lekker en na het veerbootje terug naar Nederland is de route weer wat heuvelachtig en vallen de laatste km niet tegen maar is het wel even afzien. Om 16:45 rijden we bij de B&B de tuin in een pakken we meteen de laptops om de finale van wk voetbal dames te kijken. Helaas is Amerika een maatje te groot voor het Nederlandse team maar hebben ze het fantastisch gedaan! Daarna slepen we de tuintafel het gras op zodat we heerlijk in een waterig zonnetje nog kunnen genieten van de avond maaltijd die Chris verzorgd heeft. We hangen daarna nog wat op het gras, wanneer heeft iemand voor het laatst een handstand gedaan?, waarna we een enigszins afgekoelde kamer betrekken.

De weersverwachting is wat wisselvallig voor vandaag maar begint in ieder geval fris genoeg om binnen te ontbijten. Na het ontbijt pakken we alle spullen in de auto en zetten we op de fiets koers naar Valkenburg. We hebben zo ’n 40km gepland zodat we voor de file thuis kunnen zijn. Het weer valt uiteindelijk wel mee en de route is leuk. In Valkenburg drinken we op een leuk plekje even iets voordat we de laatste beklimmingen trotseren richting B&B.

Super weekend!