Fiets routes

 

27 Augustus 2017 – Hilversum

Ik ben weer terug van een jaar Amerika en dan merk ik weer hoe ik het fietsen gemist heb. Het is altijd heerlijk fietsen bij mam en pap door het bos en over de hei. Nu staat de hei ook mooi in bloei dus prima tijd om een tochtje te maken en te genieten van de mooie omgeving.

 

 

 

Mei 2016 – Noordoostpolder

Wij hebben de smaak te pakken met het fietsen met de lappies en hebben besloten de bollenroute in Noord Oost polder te gaan fietsen. Keukenhof en omgeving is bekend vanwege de bollen maar Noordoostpolder heeft eigenlijk veel meer bolllen dan omgeving keukenhof. Zo kom je nog eens ergens! De route is niet echt spannend. Het vooral recht toe recht aan door de polder maar de bollen velden zijn schitterend. Ook fietsen we door een Unesco erfgebied waar ik nooit eerder van gehoord had Schokland. Na 86km komen we terug bij de auto en hebben wij het na een stuk tegenwind ook wel even gezien. Ik tenminste!

 

 

2 November 2015 – Grebbelinie

Ondanks het feit dat het fris wordt, voorspellen ze een mooie en droge dag. Vanwege mijn knie blessure heb ik nog niet kunnen fietsen zoals gewild en is dit dus de uitgelezen kans om daar nog even verandering in te brengen. Met twee van de lappies gaan we happen en trappen. Komt neer op een aardig stuk fietsen en om de 20 km stoppen om iets te eten. We beginnen in Woudrichem (???) met een stuk appeltaart en koffie.

Hier moeten wij de eerste paar km toch makkelijk op voort kunnen. Na de eerste 20 km die vrij soepel verliepen stoppen wij voor een voorgerechtje in ik weet net eens meer waar. We zitten heerlijk buiten in een fris zonnetje maar als het gerechtje op is gaan we toch meteen verder. Nadeel van November is dat het ook eerder donker wordt en wij moeten nog een stukje. We zitten goed en wel op de fiets als we alweer voor  soep stoppen iets voorbij Amerongen. We zitten nog net lekker buiten maar als het zonnetje achter het restaurant verdwijnt is het snel fris. Snel verder om niet te veel af te koelen want binnen zitten willen wij eigenlijk niet. Zodra wij het bos bij Amerongen in fietsen stoppen wij toch weer even want de zon komt nog zo mooi door de bomen heen dat wij even wat foto’s willen maken. Na wat omzwervingen, de route was niet helemaal duidelijk, stoppen wij voor ons hoofdgerecht wat wij heerlijk buiten kunnen nuttigen omdat de kachels op het terras lekker aanstaan. Dan gaan we voor de laatste etappe waarbij we toch iets sneller moeten gaan fietsen omdat het al schemerig begint te worden. Op de laatste plek krijgen wij dessert: appeltaart met ijs. Aangezien wij vanochtend al een stuk appeltaart ophebben, hebben wij er allemaal niet echt veel trek in en gaan vlug verder. Als wij weer buiten komen is het al donker en na de installatie van wat lichten fietsen we het laatste stuk terug naar de auto waar wij bij het restaurant nog even wat drinken. Wie had gedacht dat je op een dag in November nog zo lekker kon fietsen? Fantastische dag.

10 april 2011 – Keukenhof

Altijd als wij op reis zijn verbaas ik mij over het feit dat ik al zo veel dingen gezien en bezocht heb in andere landen maar dat ik eigenlijk weinig de tourist heb uitgehangen in ons eigen mooie landje. Elk jaar neem ik me dan ook voor meer dingen, waarvoor toeristen zo graag naar Nederland komen, te gaan bekijken of te bezoeken. Dit jaar heb ik een leuk begin gemaakt. Als je toeristen vraagt waar Nederland bekend voor is, staat steevast in de top drie toch wel “tulips”. Hoog tijd om die zelf te gaan bewonderen. Wij pakken de fietsen in de auto en gaan de tulips bekijken dmv van een leuke fietsroute: de bollenroute. Een route van zo’n 30km die dwars door alle bollenvelden heen gaat. Helaas waren er nog niet heel veel tulpen te zien toen wij er waren maar alle hyacinten schitterden in vol ornaat waardoor er ook nog eens een heerlijk luchtje hing. Oordeel zelf: Nederland is toch prachtig! Ik wil er echt wel meer van zien!