Alicante

28 februari – 03 maart 2019

Zoals al eerder vermeld krijg ik af en toe de gelegenheid om voor mijn werk op reis te gaan. Zo ook dit keer. Een weekje Spanje waarna Martin naar mij toe kwam om er een lekker weekend Alicante aan vast te plakken.
Op Donderdagavond kwam hij helaas met een vertraagde vlucht aan waardoor we meteen door moesten naar het restaurant waar vanavond nog wat zakelijks gepland stond. Heerlijk gegeten en wat een fijne sfeer was er in het restaurant.
Op vrijdag zijn wij met mensen van het avondeten meegereden naar Torrevieja, Ik heb bij het wachten op Martin gezien dat ze daar zoutmeren hebben waarvan er zelfs eentje roze kleurt. Nou dat wil ik natuurlijk wel zien. Of dit alleen al zo vroeg in het jaar gebeurt moeten wij maar even bekijken. De route erheen vind ik al leuk. In heel veel zoutmeren zien wij flamingo’s staan. Helaas kun je er langs de provinciale weg niet echt dichtbij komen. Eenmaal bij de Laguna de Torrevieja lopen wij eerst een beetje langs het meer dat geen kleuring heeft. Daarna pakken wij de auto en vinden wij via google maps een plekje waar je wat verkleuring ziet maar het ziet er bij lange na niet zo uit als sommige plaatjes op google. Ik vind het wel leuk om gezien te hebben. Daarna rijden wij naar Torrevieja en gaan wij bij een authentieke vis kot wat vers gevangen vis eten. Heerlijk. Daarna lopen wij nog een beetje langs de boulevard en pakken dan om 16:45 de bus terug naar Alicante. Dit duurt langer als verwacht. Wij komen om 18:00 in Alicante op het busstation aan. Gelukkig hebben wij vanochtend al wat te drinken gekocht waardoor wij linea recta naar het hotel lopen zodat wij daar nog even op het balkon kunnen gaan zitten en naar de ondergaande zon kunnen kijken.
Op zaterdag dwalen wij wat door Alicante. Wij lopen halverwege naar het fort omdat wij de wijk eronder even willen bekijken, gaan naar de markt en slenteren nog wat voort. Ook in Alicante wordt er carnaval gevierd en is de stad druk doende om alles in gereedheid te brengen. Wij verbrengen een groot tijd van de dag op het terras om dit alles gade te slaan en te wachten op onze bestelling die maar wat lang op zicht laat wachten. Helaas kwam Mart donderdag al grieperig aan en zet het helaas door. Na de late lunch gaat hij even in bed liggen en breng ik even wat tijd door op het strand. Begrijp niet dat mensen in hun badkleding op het strand zitten. Ik heb mijn spijkerbroek aan en een shirt en kan niet zeggen dat ik het nou heel erg warm heb. Na anderhalf uur ga ik terug naar de kamer waar Mart iets opgeknapt lijkt. Wij gaan lekker op het balkon zitten om de ondergaande zon nog een keer gade te slaan waarna wij ons door het feestgedruis in een heerlijk restaurantje nestelen waar we heerlijk eten.
Op zondag gaan wij nog even naar het museum van de Volvo Ocean race. Had er geen voorstelling bij maar was eigenlijk best leuk om even naar toe gegaan te zijn. Daarna gaan wij nog even met de lift naar het fort zodat wij het hele overzicht over de stad hebben. Daarna ploffen wij neer op een terras en laten daar de middag een beetje aan ons voorbij gaan. Tegen 17:30 pakken wij de bus richting vliegveld. De vlucht heeft ietwat vertraging maar uiteindelijk landen wij op schema aankomst tijd op de …polderbaan. Jammer maar niks aan te doen. Was lekker om weer een keer in Spanje te zijn. Heerlijk gegeten en gedronken en natuurlijk doen de zonnestralen ook altijd goed.