Dubai

09 – 17 februari 2007 

Martin moet voor een beurs naar Dubai en ik zie mijn kans schoon om met hem mee te gaan. Wij slapen naast het beursgebouw in het Novotel. Dubai is echt waanzin. Het is een grote bouwput waar steeds grotere en luxere gebouwen binnen no-time uit de grond worden gestampt. Als er geen grond beschikbaar is dan maken wij toch gewoon een eiland zoals bijv. het palmeneiland of de wereld. Het goedkoopste stukje land op de wereld kost slechts 15 miljoen dollar.Wat je ervoor krijgt? Een hoop zand,de rest mag je zelf doen.

De beste manier om naar mijn mening Dubai te zien is door een hop on hop off bus te nemen. Deze bus rijdt je langs alle “attracties” en je kunt uitstappen wanneer je wilt. Daarbij krijg je ook behoorlijk wat informatie over de stad en de omgeving en is het handig als je alle shoppingmalls in één dag wilt bezoeken. Echt shoppen is er dan weliswaar niet bij. Emirates Mall bijvoorbeeld, waar ook Ski Dubai, een indoor skibaan, zich bevindt, telt maar liefst 3000 winkels.

Mooiste stukje Dubai vond ik toch wel de Souk Madinat Jumeirah. Hier komen alle bouwvaardigheden van de Emiraten toch wel het meest tot zijn recht. Je kunt er shoppen, eten en een abra tochtje maken door de aangelegde waterways als je in het decadente hotel grenzend aan het complex slaapt.

Ook absoluut de moeite waard is een desert safari. Alhoewel dit al behoorlijk toeristisch uitgebuit is, kun je Dubai natuurlijk niet verlaten zonder in de grootste zandbak gespeeld te hebben.

Op donderdagavond kun je trouwens gratis naar de paardenraces in Nad al Sheeba wat uiteraard de moeite waard is voor alle paardenliefhebbers.

Ben blij dat wij Dubai in aanbouw gezien hebben nu het nog enigszins betaalbaar is. Ik zou persoonlijk mijn vakantie liever ergens anders vieren maar weet zeker dat Dubai nog vele nieuwsgierigen gaat trekken die dan helaas, vrees ik, een goed gevulde portemonnee zullen moeten meenemen.