La Roche

22-24 September 2006

Samen met Muur een lekker weekendje erop uit om te gaan paardrijden in de Ardennen. Via Trailfinders zijn wij bij Olivettes uitgekomen waar wij zaterdag en zondag trektochten gaan maken op Merenspaarden. Merenspaarden zijn net kleine Friezen die ongelooflijk kunnen klimmen en afdalen in het ruige Ardenner landschap. Ze hebben lekker veel pit en zijn volkomen te vertrouwen.

Bij aankomst in Les Olivettes zijn wij even naar het dorp gelopen. Na een lekker biertje, de klim terug en het eten ‘s avonds, dat klaargemaakt werd door onze gids van morgen Christine, hebben wij getracht te slapen op onze piepende bedden. (Les Olivettes is een beetje in vervallen staat.)

Na het ontbijt werden de paardjes verdeeld, zijn wij gaan poetsen en zijn wij om 10 uur vertrokken voor onze eerste tocht. Wij hoefden niet lang te wachten om te zien hoe behendig deze paardjes zijn in het klimmen en het afdalen. Rond een uur of 1 kwamen wij bij een café waar wij de paardjes hebben afgezadeld en lekker geluncht hebben. Rond 15:00 vertrokken wij daar weer om rond 17:30 weer in Les Olivettes terug te keren. Lekker de paardjes verzorgd en daarna onszelf.

Volgende dag ging het opstaan toch wat moeizamer maar hebben wij ons uiteraard niet laten kennen en zijn wij vol goede moed met trektocht twee begonnen. Compleet andere rit dan gisteren. Vandaag veel meer door de bossen gereden. Rond 14:00 kwamen wij bij een picknick tafel naast de Ourthe uit en hebben daar heerlijk genoten van de lunch. Rond 15:30 weer vertrokken voor een straf stukje klimwerk voor de paardjes, Petje af!, om om +/- 17:00 weer bij Les Olivettes terug te zijn. Daar hebben wij van Christine nog wat tosti’s gekregen zodat wij in 1 keer terug konden rijden.

Heerlijk weekendje, wij hebben ook wel zeer geboft met het weer, en zeker voor herhaling vatbaar.