Dortmund

13 en 14 december – 2008

Ook dit jaar besluiten wij gezellig met z’n allen naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan. Op advies van kennissen besluiten wij echter de zo bekende steden als Düsseldorf en Köln achter ons te laten en naar Dortmund te gaan. Naast deze aanbeveling over Dortmund hebben wij ook gehoord dat in Dortmund de grootste kerstboom van Europa staat en dat willen wij natuurlijk wel zien.

Helaas verloopt de heenreis ietwat traag door de wegwerkzaamheden bij Oberhausen en arriveren wij redelijk laat in het geboekte hotel in Dortmund. Mag de pret echter niet drukken en wij lopen vrijwel meteen na aankomst naar de U-bahn om naar het centrum te komen. De eerste Würstchen Stube laat gelukkig niet lang op zich wachten want daar hebben wij inmiddels allemaal een tijd naar uitgekeken. Na de eerste halve meters verkennen wij de rest van de stad. Niets dan positiefs over Dortmund. Het is een geweldige winkelstad met een ontzettend gezellig en vooral redelijke geconcentreerde kerstmarkt waar je nog iets meer vindt dan alleen Würstchen Stuben en Glühwein Häuser. De Kerstboom is inderdaad GROOT en geeft een heerlijk kerstgevoel.

Aangezien wij van onze fout van vorig jaar geleerd hebben is onderweg het gekacktes al gekocht en kunnen wij, als de eesrte ledematen toch echt koud beginnen te worden, met een heerlijk vooruitzicht de U-bahn weer in. Heerlijk genieten wij na met menig borrel en Brötchen Gekacktes en slapen dan onder de Federbetten heerlijk in.

Na het ontbijt, dat ongelooflijk uitgebreid is, keren wij in no time terug

12 – 14 december 2010

Het is ons dit jaar weer gelukt om met z’n allen naar de kerstmarkt te gaan en omdat wij het in Dortmund zo gezellig vonden de vorige keer was na de vraag: waar zullen wij dit jaar dan heen gaan? De beslissing snel genomen. Via Booking.com was het hotel zo gereserveerd en voordat wij het wisten stonden wij op de markt met de eerste Bratwursten in de hand. Jammer genoeg was het weer minder gezellig dit jaar aangezien het regende maar toch kon dat de gezelligheid niet drukken.