Winterberg

06 – 08 februari 2015

De winter heeft zich nog niet echt laten zien dus nu gaan wij hem maar opzoeken. Een week voor gepland vertrek boeken wij zonder al te veel moeite een hotel net buiten Winterberg voor twee nachten. Een week later op vrijdagmiddag zijn we met z’n 3-en op weg naar dit kleine skigebied in Duitsland. Helaas doen wij er iets langer over dan gepland want kennelijk hadden meer mensen het idee om even hierheen te gaan. Eenmaal over de grens gaan wij eerst meteen even aan de Bratwurst en eenmaal in Winterberg gaan we meteen eerst even de ski’s regelen zodat wij dat morgen niet meer hoeven te doen.

Alles is eigenlijk zo geregeld en omdat wij al wat boodschapjes onderweg hebben gehaald gaan we meteen door naar het geboekte hotel in Liesen, Hotel Schnorbus. Een aardige oudere man staat ons op te wachten en deelt mee dat wij helaas wel in twee verschillende gebouwen zitten. De eenpersoonskamer van Sandra zit in het hoofdgebouw, wij moeten de straat oversteken voor ons appartement. Ook niet erg. Als wij Sandra d’r spullen in de kamer hebben gegooid gaan we naar ons appartement voor een aperitief. Daarna eten we nog in het hotel, zover wij het nu kunnen overzien is er in Liesen verder niks, en lachen wij ons suf om kleine dingen. Eten is trouwens prima. Daarna naar bed want we willen morgen een beetje op tijd weg.Om 7:30 gaan we ontbijten. We hebben zo’n vermoeden dat het nog wel eens heel druk kan worden dus we willen er een beetje op tijd bij zijn. Dat lukt goed. Alleen lopen we een vertraging op als wij onze skischoenen willen aantrekken. Die hebben een nacht in de auto gelegen en zijn compleet vast gevroren. Als San klaar is gaat zij maar alvast de skipassen halen. Als ik 15 min later nog steeds geen beweging in mijn schoenen krijg lopen wij maar naar de skiverhuur. Desnoods huur ik er wel een paar. Na nog eens 10 minuten heb ik ze dan eindelijk aan. De skiverhuurder zei ook dat ze eerst even moesten ontdooien. Daarna pakken wij snel de ski’s en gaan we richting lift. De eerste meters zijn redelijk snel gemaakt. Het skigebied is klein en eigenlijk te klein voor het aantal mensen dat op een zaterdag wil skiën maar wij hebben lol! Het lange wachten voor de lift is alleen wel erg jammer. Als wij aan de andere kant van het gebied zijn aangekomen willen wij even wat eten wat ook niet eenvoudig is. Het is nogal druk maar met enig oponthoud kunnen wij dan toch wat eten. Daarna nog een paar pistes en dan maar richting parkeerplaats want met deze drukte weet je niet hoe lang je nog bezig bent. Het gaat redelijk tot de laatste lift waar we geloof ik 45 min hebben moeten wachten. Je zag op een gegeven moment mensen maar zelf tegen de berg oplopen. Eenmaal boven zijn we ook zo weer beneden bij de parkeerplaats. Ski’s weggezet en op naar het hotel voor een drankje. Daarna nogmaals prima gegeten in het hotel.

Vandaag iets later op maar toch nog ruim op tijd. Het sneeuwt vanochtend maar mag zeker de pret niet drukken. De eerste twee uur waait het hard en blijft het sneeuwen maar dan komt toch weer de zon iets te voorschijn. Warm is het echter niet. Als we ons opgewarmd hebben met een warm drankje besluiten we met een paar pistes weer terug te skiën en dan de spullen in te leveren en weer koers naar huis te zetten. Net voor de grens eten wij nog een bratwurst en dan zijn we ook zo weer thuis. Heerlijk weekendje weg.