Frankenau

01 – 04 mei 2008

Vandaag rijden wij, na een zeer geslaagd Koninginnedag feestje gisteren, naar Duitsland.

In 4 uurtjes zijn wij op plaats van bestemming, drinken en eten wat en gaan lekker op tijd naar bed want het is hier koud.

Na het opstaan gaan wij wat van de omgeving verkennen. Met de navigatie die wij nu in de auto hebben is dat zo makkelijk dat wij meerdere dingen op 1 dag kunnen plannen. Wij bezoeken de Sperrmauer (indrukwekkend), Schloß Waldeck, Korbach (waar het helaas hard begint te regenen) en Frankenberg waar wij even boodschappen halen voor het eten van vanavond. Als wij terug zijn in het huisje komen Muur en Ron ook al snel. De flessen gaan op tafel, we eten, kaarten wat en duiken voldaan daarna ons bedje in.

Op zaterdag staan wij bijtijds op want Muur en ik gaan een paardrijtocht doen in het Kellerwald. Wij ontbijten eerst bij de lokale bakker en gaan dan te paard. Wij krijgen twee leuke Fjorden toebedeeld alleen jammer dat de begeleidster wat minder leuk is. De omgeving waarin wij rijden is super, helaas is de rit alleen niet zo inerverend als de omgeving. Na 1.5 stappen stoppen wij bij een Jausenstube waar wij de paarden wat te drinken geven en zelf ook wat kunnen nuttigen. Na een half uurtje gezeten te hebben geht’s wieder los en wij hopen op wat meer aktie. Jammergenoeg is de begeleidster niet dezelfde mening tobedeeld en gaat dus niet in op onze toespelingen.  Nu blijkt ook dat ze de weg niet goed kent en stappen wij grote stukken over de weg en door dorpen. Dit gaat het niet meer worden….jammer hoor! Wij komen een half uur voor geplande tijd terug maar gelukkig zijn de mannen redelijk in de buurt en pikken ze ons op zodat wij snel kunnen douchen en Frankenberg in kunnen voor het Mai fest. Wij drentelen wat rond, drinken een pul bier en gaan dan lekker eten bij een Argentijn.

Op zondag hoeven wij niets dus doen wij dat ook niet. Staan na het wakker worden op, ruimen de boel op en gaan weer bij de bakker in het dorp uitgebreid ontbijten. Daarna zetten wij koers naar huis en komen ondanks de waarschuwingen voor veel files redelijk op tijd aan.