Portes du Soleil

20 – 23 maart 2009 – Morzine 

Aangezien het skiën toch allemaal wel erg makkelijk gaat vanuit Geneve besluiten wij, voordat het wintersport seizoen voorbij is, toch nog een keer op de lange latten te gaan staan. Martin vliegt op donderdagmiddag naar mij toe zodat hij ook eens kan zien waar ik de laatste tijd mijn tijd verbreng.

Wij komen op vrijdag net voor de middag aan in het kleine hotelletje dat wij voor dit weekend hebben geboekt. Prima ding en fijn dat het net over de loopbrug zit. Lekker dichtbij dus! Besluiten meteen om te kleden en de ski’s en de skipassen te gaan halen en de berg op te gaan. Er is helaas behoorlijk wat wind en daardoor zijn behoorlijk wat liften gesloten. Toch vermaken wij ons prima en zitten wij rond een uur of 6 voldaan bij de après ski.

Als wij de volgende ochtend wakker worden regent het helaas. De eigenaresse van het hotel adviseert ons naar Avoriaz te gaan aangezien dat iets hoger ligt en het daardoor misschien beter is. Helaas! De regen is hier dan wel in sneeuwvlokken veranderd maar binnen 1,5 uur zijn wij drijfnat en doordat de “sneeuw” zo plakt glijden wij voor geen meter. Tijd dus om ermee te stoppen, een warme douche te nemen en ons op een andere manier te vermaken.

Zondag is het in ieder geval gestopt met regenen en vermaken wij ons prima in het Morzine gedeelte. Tegen 4 uur hebben wij zowaar nog 5 zonnestralen gezien maar helaas zetten die niet door. Maandag hebben wij van paal naar paal geskied vanwege de mega dikke bewolking. Vaak zag je niet waar de piste begon en weer ophield. Gevaarlijke situatie dus. Wij hebben toch nog tot 15:00 kunnen skiën voordat wij echt niets meer zagen en dus maar besloten terug te gaan naar Genève alwaar wij nog heerlijk hebben avond gegeten alvorens Martin de volgende ochtend weer terug naar NL moest.

29 januari 2009 – 2 februari 2009 – Morzine

Er moet iets leuks over te houden zijn aan het elke week heen en weer reizen naar Zwitserland voor je werk. En ja…dat gaan wij dit weekend meemaken! San pakt het vliegtuig in Nederland richting Genève op een donderdagavond. Eenmaal in CH eten wij een lekkere Potence bij het hotel in de buurt, slaapt ze een avond bij mij in het Crowne Plaza, leen ik een auto van de baas en rijden wij vervolgens in 1 uur en 20 minuten een dag later naar de Portes du Soleil. Wij gaan een weekend skiën in Morzine. Wij moeten weliswaar gedurende ons verblijf van hotel wisselen maar dat mag de pret absoluut niet drukken.

Wij rijden na het uitslapen en het uitgebreide ontbijt (nu eindelijk eens tijd voor om ervan te genieten) weg om rond 10:30 in Morzine aan te komen. Wij kunnen gelukkig meteen in het hotel inchecken in onze kamer en besluiten daarna meteen op zoek te gaan naar ski’s en een skipas. Alles is snel geregeld en wij zitten al om 11:15 in de Super Morzine lift op weg naar onze eerste afdaling. Geweldig!!! Super weer en super sneeuw! Wat wil een mens nog meer? Wij hebben meteen de smaak te pakken en gaan richting Avoriaz. Tegen het einde van de dag genieten wij nog even van de laatste zonnestralen onder het genot van een drankje alvorens aan de laatste afdaling te beginnen. Eenmaal beneden staat de eigenaar van de skiverhuur ons op te wachten met een lekkere beker Vin Chaud. Lekkere afsluiting van een eerste heerlijke dag op de ski’s.

Zaterdag besluiten wij na het ontbijt toch eerst de auto naar het andere hotel te brengen zodat wij dat niet aan het einde van de dag nog hoeven te doen. Als wij daar aankomen kunnen wij ook hier meteen inchecken als wij even 10 minuten willen wachten. Dat doen wij dan maar even. Het tweede hotel ligt iets verder van de skiliften af als het eerste hotel maar aangezien wij de ski’s en schoenen bij de skiverhuur in een locker kunnen laten is het niet echt heel erg. Aangezien onze start vanochtend wat later is blijven wij in het gebied van Morzine en Les Gets. Ook genoeg te doen, alleen vind ik het persoonlijk minder uitdagend dan het Avoriaz gedeelte. Collega gaat vandaag met ons mee. Hij heeft ook een skiweekend geboekt en blijft liever in dit gedeelte omdat dat makkelijker terug skiën is naar zijn vrouw die helaas niet mee kan skiën vanwege een vergevorderde zwangerschap. Ook vandaag is het genieten en sluiten wij net als gister de dag af met een heerlijk drankje en de laatste zonnestralen alvorens naar beneden te gaan.

Als wij zondag wakker worden is er geen zon te bekennen en sneeuwt het als een gek. Uiteraard laten wij ons niet kisten en gaan toch ons geluk beproeven. De verse sneeuw is geweldig en zonder het in de gaten te hebben zijn wij zo in Zwitserland waar het ook sneeuwt maar de kwaliteit van de sneeuw te wensen overlaat. Proberen zo snel mogelijk naar Frankrijk te gaan maar dat valt enigzins tegen. Na een Crepe op de berg houden wij het om 15:00 voor gezien en komen toevallig bij de Super Morzine lift Glenn en Denise tegen. Besluiten even lekker te gaan borrelen met z’n allen en gaan daarna nog even bij een paar hotel langs voor Martin en Ivo die ook besloten hebben hierheen te gaan. Er is nog net tijd om even te douchen alvorens wij aan onze 4 gangen maaltijd mogen beginnen die overigens erg goed smaakt.

De volgende ochtend is het opgehouden met sneeuwen maar is het in eerste instantie nog bewolkt. Tegen het middaguur klaart het helemaal op en genieten wij met volle teugen van onze laatste dag op de ski’s. Het is moeilijk afscheid nemen en die laatste afdaling is dan ook niet zomaar genomen. Rond 16:00 zitten wij dan toch weer in de auto richting Geneve. Gaan lekker douchen, rijden nog even langs het vliegveld en eten dan aan de bar nog wat voordat wij heel voldaan in slaap vallen zodat San morgen weer gereed is voor een vroege vlucht terug en ik weer aan de slag kan in de Orangerie.

 9 – 14 Maart 2003 – Avoriaz

In maart zijn wij in Avoriaz wezen skiën. Dorp ligt op ongeveer 1800 meter en is onderdeel van het skigebied Portes du Soleil. Avoriaz is echt een vreselijke spookstad maar het skigebied is helemaal geweldig. In Avoriaz zelf is er een autoverbod en wordt alles met paard en wagen gedaan. Brengt wat gezelligheid terug in het dorp maar erg onhandig ivm de bagage; helemaal als blijkt dat uitgerekend jouw appartement ongeveer het verst van allemaal ligt. Wij zaten in een vreselijk hondenhok en de toegewezen Franse reisleiders zijn alles behalve vriendelijk of begripvol. Maar goed, dat weet je eigenlijk al als je naar Frankrijk gaat. In Avoriaz is op één kroeg na eigenlijk weinig te beleven en het eten in de restaurants is al niet veel gevarieerder. Wij zijn blij dat het weer goed was en dat het skigebied de nodige uitdagingen heeft. Voor het skigebied zou ik absoluut terug gaan maar dan zou ik eerder in de daarnaast gelegen dorpen Morzine of Les Gets verblijven.