Gerlos

11 – 15 maart 2015

Ik twijfelde of ik nog een keer wilde gaan skiën maar Martin had er zo veel zin in dat wij toch nog een paar dagen naar de sneeuw geboekt hebben. Eenmaal op de dag van vertrek had ik toch weer net zo veel zin dus een straf was het zeker niet. En zo gaan wij op 11 Maart op naar Gerlos. De reis valt tegen. Veel file en eenmaal bij Siegen is de hele snelweg afgesloten wegens een ongeval. Dat zet de klok weer even terug. Omdat wij nu toch door dorpen heen rijden stoppen wij meteen even bij een supermarkt voor wat boodschappen. Als wij dan eindelijk op 16:30 in Gerlos aankomen is het hotel zo gevonden en zijn de ski’s ook zo gehuurd. Bij terugkomst in het hotel is ook Tim net aangekomen vanuit Kirchberg. Die wist te vertellen dat het de hele dag flink gespookt had op de berg en dat zelfs veel liften dicht waren geweest. Geluk dus dat wij daar geen last van hebben gehad. Onze accommodatie is inclusief half pension dus tegen 7:00 schuiven wij in het restaurant aan. Het eten is goed maar ik vind het jammer dat er alleen maar Nederlands personeel is. Ik kom niet naar Oostenrijk om Nederlands te praten. Misschien had ik dat kunnen weten toen Gerlos boekte. Zoals gezegd eten is prima maar de sfeer in het hotel vind ik minder. Na het eten haal ik bij de receptie nog even de skipassen op en daarna gaan we naar bed.

Vroeg opstaan hoef je hier niet want het ontbijt begint pas om 8:00. Echt laat! En kennelijk ben ik ook niet de enige want er staan er al meer om 8:00 te wachten. Na het ontbijt snel de skischoenen aan en richting bus. Helaas is de lift te ver om er heen te lopen. Voordeel is wel dat wij tot aan het hotel terug kunnen skiën. Binnen 10 min zijn wij bij de gondel. Omdat Tim nog geen ski’s heeft besluiten wij al 1x de gondel te pakken en hem dan onderaan de gondel weer te ontmoeten. Niet zo’n heel verstandig idee want als wij weer beneden staan is de rij bij de gondel behoorlijk gegroeid. Gelukkig gaat het relatief snel en zijn wij toch redelijk snel weer boven. Wij besluiten Zell am Ziller vandaag te doen. Prima sneeuwcondities zorgen voor een heerlijke dag. De wolken zorgen er wel voor dat het af en toe frisser is maar je hoort mij niet klagen. Na het skiën besluiten wij toch wat van de apres ski in Gerlos op te snuiven en eerlijk die heb je hier dus wij vermaken ons prima. Bij terugkomst in het hotel hebben wij nog even de tijd om een snelle duik te nemen en te douchen voordat wij om 20:30 aan tafel gaan. Eten is wederom prima maar de porties zijn niet echt groot waardoor we alle drie met en nog trek toch de tafel verlaten.

De volgende ochtend heeft Tim besloten verder te reizen dus staan wij er vandaag alleen voor. Er is meer zon dan gisteren en wij hebben een geweldige skidag in Hochkrimml. Op de terugweg drinken wij nog bij de laatste Alm voor ons hotel iets en borrelen dan iets op de kamer en nemen nog weer een duik voordat wij aan tafel gaan.

Ook op de laatste dag schijnt de zon heerlijk en hebben wij helemaal zin in de laatste skidag die wij weer in Hochkrimml willen doorbrengen. Heerlijke skidag, krijg er geen genoeg van waardoor we met een race tegen de klok de laatste lift om 15:58 halen. Om op de vakantie te toasten besluiten wij bij de Alm nog even te proosten op een heerlijke skidag. Nog 100m en dan zou ik willen zeggen dat wij daarna nog een lekkere borrel hebben genomen en heerlijk de vakantie hebben afgesloten. Helaas ski begin ik aan die laatste 100 m iets te overmoedig en maak ik zo’n rare draai in een van die sneeuwbulten dat ik mijn knie compleet verdraai en er niks meer mee kan. Ik kom er semi rutschend mee naar beneden maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik probeer nog een bocht te draaien maar mijn onderbeen heeft een eigen wil. Eenmaal beneden toch maar meteen even langs de dr want wie weet wat dit vanavond nog teweeg brengt. Worden meteen foto’s gemaakt, ik krijg een brace aangemeten en een trombose spuit in mijn been. Pffff. Wat een pech. Zo had deze dag niet moeten eindigen. Wat baal ik. Nog steeds. Terugreis kwam ik door nu maar afwachten wat de dr thuis zegt over mijn knie.