Gut Düneburg

06 – 08 augustus 2004

Vlak over de grens bij Emmen, Haren, hadden wij voor dit weekeinde een golfweekendje geboekt. Om een uur of 6 kwamen wij in Gut Düneburg aan; een super gerenoveerde boerderij uit 1881 voorzien van alle gemakken: bar restaurant, bed, douche en 18 holes (in willekeurige volgorde). Na het inchecken hebben wij na een paar biertjes heerlijk genoten van het drie gangen dinner dat inclusief was in het
weekend. Op tijd naar bed gegaan zodat wij fris met de 18 holes konden beginnen de volgende ochtend. Na een stevig ontbijt sloegen wij om 9:30 af. Baan ligt er geweldig mooi bij en wij genieten. Uitslag mogen wij zeer tevreden mee zijn en gaan na het zweten op de baan lekker douchen en even naar de Media Markt in Lingen waar Martin zijn nieuwe speeltje kan kopen: Canon Powershot Pro 1. Zo blij als een pig in dirt is hij en wij vieren het lekker even op een terrasje. Bij terugkomst in het park, eten wij nog iets en proberen al wegwijs te worden in alle functies van de camera. De volgende ochtend is het weer vreselijk warm en beginnen wij na het ontbijt met nog eens 18 holes. Wij spelen echt goed en komen na de 18 holes nog even bij op het terras. Tijd om naar huis te gaan. Heerlijk weekendje.

22 – 24 april 2005

Wij hebben weer een heerlijk weekendje weg geregeld in dit golfparadijsje. Mam, Pap en Ies gaan dit keer ook mee.

 29 – 30 juni 2008

Ik kreeg een super aanbieding binnen waarop het besluit om weer een keer naar Gut Düneburg te gaan snel genomen was. Wij hebben weer heerlijk genoten van dit golfparadijsje waar het nog steeds heerlijk toeven is. Zonder al te veel stress heerlijk 2x 18 holes, nog steeds jammer van hole 18, behoorlijk gegeten en ‘s avonds lekker met alle andere gasten naar de finale van het EK voetbal gekeken (jammer voor de Duitsers…wij waren voor Spanje). Hopelijk gaan wij snel weer terug.

13 – 14 september 2009

Als je niet te veel tijd hebt en toch even lekker gewoon weg wilt met je verjaardag dan ga je lekker naar Gut Düneburg. Zoals gezegd we hadden weinig tijd dus wij zijn ook maar 1 avond gebleven. Wij startten in de regen maar eindigden met een zwak zonnetje en konden derhalve ook nog even lekker bij Hole 19 in het zonnetje zitten. ‘s Avonds heerlijk gesmuld van het drie gangen diner en de volgende ochtend nog lekker 18 holes gelopen alvorens Schinken Mett te halen en weer naar huis te rijden. Was weer even lekker maar de baan is wel een stuk drukker geworden.

6 – 7 mei 2011

Wij hebben Mam en Pap beloofd eind Juni een paar dagen te gaan golfen. Omdat wij sinds Mei vorig jaar geen club meer aangeraakt hebben is het noodzaak toch even te oefenen. Waar beter dan in Gut Düneburg? Toen wij een paar dagen van te voren boekten hadden ze tot mijn grote verbazing nog een kamer beschikbaar. Toen wij aankwamen begreep ik hoe dat kon. Ze hebben flink uitgebreid en ik denk het aantal hotelkamers zo zeker verdubbeld. Eerste dag hadden wij pas een tee time om 14:00 en enigszins teleurgesteld waren wij over het feit dat wij in een foursome waren ingedeeld. Gelukkig waren onze tee-time genoten lekker makkelijk en hebben wij de ballen redelijk kunnen raken. Op de 19e hole is het nog steeds goed toeven en daar hebben wij de lange looptijd (5 uur!) dan even goed weggedronken. Toen snel gedoucht en aan het dinner dat nog steeds goed verzorgd is. Volgende ochtend waren wij bijtijds uit de veren want wij moesten al om 8:20 beginnen met het gevolg dat wij ook redelijk op tijd klaar waren en zo nog lekker de tijd hadden om op het terras te genieten.