Sardinië

Lekker dichtbij en als het goed is goed Italiaans eten met azuur blauwe stranden.

Route

Agenda

Datum Van Naar Hotel
13 September 2015 Amsterdam Alghero Sa Cheya Relais
14 September Alghero Sa Cheya Relais
15 September Alghero Arborea La Torri
16 September Arborea Pula Nora Club
17 September Pula Nora Club
18 September Pula Villasimius Mariposas
19 September Villasimius Tancau Tancau Village
20 September Tancau Tancau Village
21 September Tancau San Teodoro Terra di Mare
22 September San Teodoro Terra di Mare
23 September San Teodoro Isola Rossa Torreruja
24 September Isola Rossa Torreruja
25 September Isola Rossa Alghero Domo Minore
26 September Alghero Amsterdam

13 september 2015 – Alghero

Wij vliegen vandaag naar Sardinië!! Het is de bedoeling dat wij niet zo veel gaan doen maar wel wat kunnen doen als wij er zin in hebben. Sardinië lijkt daar het prima eiland voor te zijn. Wij vliegen om 12:15 van Schiphol naar Milaan waar wij 1,5 uur de tijd hebben alvorens ons vliegtuig naar Alghero vertrekt. Het vliegtuig in Amsterdam is netjes op tijd. Helaas is het vliegtuig in Milaan vertraagd met een half uur. Voordeel is wel weer dat het vliegtuig nog voor de helft niet gevuld is en wij dus overal kunnen zitten waar wij willen. Vliegtijd is ook relatief kort dus binnen no time zijn we op plaats van bestemming. Ook op het vliegveld gaat alles snel. Koffers zijn er snel en wij hebben de auto ook relatief snel afgehandeld. Geluk dat wij niet bij de verhuurmaatschappij staan waar de rest van het vliegtuig z’n auto heeft geregeld. Het is even zoeken waar de auto staat maar als hij gevonden is zijn we prima tevreden. Een witte Volkswagen Polo met 5 deuren en airco. Een lelijke deuk voor links bij de wielkast maar ach het zal wel. Een grotere challenge is de overnachting van vanavond vinden. Ik heb thuis op de tomtom nog gekeken of wij die mee zouden nemen maar de straat van het hotel plus de straten er direct omheen vond hij niet dus hebben wij ‘m thuis gelaten. Wij rijden in eerste instantie dus met de google maps uitleg maar die laat snel te wensen over. Als wij dan een bordje van het hotel zien en die blijven volgen vinden wij het hotel in een kleine 20min na eerst nog even gestopt te zijn bij een supermarkt voor wat te drinken en te knabbelen. Hotel is prima en er is een restaurant bij dus vanavond hoeven wij niet meer ver. Wij drinken een borrel op ons terras en blazen even uit. Laat de vakantie maar beginnen! Wij worden meteen verwend met een mooie zonsondergang en gaan daarna naar het restaurant op het erf. Niet echt een gezellige tent. Het eten is ok en dan heb ik waarschijnlijk al te veel gezegd. Daarna ben ik moe en wil alleen maar slapen wat ik dan ook snel doe.

14 September

Wij hebben nog een dag in Alghero en nadat ik toegezongen ben gaan wij ontbijten. Er ontbreekt niks en wij kunnen ons heerlijk de tijd laten. Na het ontbijt gaan wij richting oud historisch centrum waar wij heerlijk over de sea walls struinen en lekker onze eerste spaghetti eten. Na de lunch rijden wij naar de Grotto di Nettuno en lopen de 654 treden naar de grot. De grot zelf willen wij niet echt bezoeken, wij hebben er al heel wat gezien, maar de wandeling erheen vinden wij wel leuk en is ook nog eens hartstikke mooi. Beneden puffen wij even uit en lopen dan de 654 treden weer naar boven. Eigenlijk valt het wel mee. Tenminste dat vind ik niet. Het is wel warm maar ik vind het uitzicht heerlijk.  Na de grotto rijden wij nog even naar Lazarotte en El Bombarde, twee stranden, maar blijven er verder niet. Als wij bij ons hotel terug zijn gaan wij even bij het zwembad zitten maar het is inmiddels behoorlijk bewolkt en het waait hard zodat zelfs de 28 graden behoorlijk fris aanvoelt. Even douchen dus en nog even een borrel voordat wij naar het centrum gaan voor wat te eten. Ongelooflijk dat zelfs op Maandagavond je bijna nergens terecht kunt zonder reservering. Gelukkig zijn we nog redelijk op tijd waardoor wij nog mogen aanschuiven bij het derde restaurant dat wij proberen.

15 September – Arborea

Na nog een keer genoten te hebben van het ontbijt pakken wij onze spullen en vertrekken via de kustweg naar Bosa. Na een schitterende bergroute stoppen wij even in het kleine stadje. Slenteren wat door het oude historische centrum en gaan even een supermarkt in voor wat lekkere dingen. Wij hebben niet zo’n zin in een restaurant dus nemen mee wat we denken nodig te hebben. Op een bankje naast de haven peuzelen we dat lekker op voordat wij verder naar Cabras en het rijststrand “Is Arutas” verder gaan. Is Arutas valt ons eigenlijk een beetje tegen en nadat wij de omgeving wat in ons opgenomen hebben gaan wij verder richting Oristano waar we eigenlijk alleen maar zo doorheen rijden. Wij vinden de dag lang genoeg geweest en gaan op zoek naar een hotel. Helemaal niet zo eenvoudig als wij dachten. Meeste ziet er niet echt uit maar uiteindelijk vinden wij een wat kil hotel in het centrum van Arborea. De doorslag om er toch te blijven was het zwembad dat het hotel had. Bezoeken wij dan ook meteen op nadat wij de spullen op de kamer hebben gezet. Heerlijk verfrissende duik en een lekker avond zonnetje was precies wat wij nodig hadden. ’s Avonds gaan wij eten bij de Gallo Blanco, een typisch Italiaans eettentje waar wij heerlijk worden verwend met verse vis. Als wij in de kamer terug komen doet de airco het niet en is het ongeveer 85 graden in de kamer. Als wij de receptie bellen kunnen ze ons een andere kamer aanbieden. Als wij daar naar binnen lopen doet ook hier de airco het niet. Ik loop naar beneden en uiteindelijk kunnen ze het fiksen. We zijn moe en vallen diep in slaap.

 

16 September

Vanuit Arborea houden wij de provinciale weg aan richting Guspini en Vilacidro. Kennelijk moeten ze daar een mooie waterval hebben en nerd die ik ben wil die graag zien. Helaas…er is geen water…hadden wij ons ook wel kunnen bedenken, bedenken wij ons achteraf. Vanuit hier door de bergen heen naar Arbus. Wat een bochtige route maar wel mooi. Verder langs de kust van Portixeddu naar Buggeru naar Gonnesa. Ook dit moet een geweldige, niet te missen route zijn maar na de bergweg van Gonosfanadiga naar Arbus valt deze een beetje in het niet. Er is onderweg niet veel te zien maar wij stoppen in Buggeru even om wat te eten en worden heerlijk verwend in een plaatselijk tentje (de enige die open was) en gaan dan weer verder naar Teulada. Wij willen van Teulada onze eindstop maken van vanavond maar dat gaat niet door. Nadat wij bij twee hotels gestopt zijn werden wij van beide niet echt vrolijk. Liggen beide ver van van alles en wij zijn zo ongeveer de enige gasten. In een andere hotel was de receptie zelfs dicht. Verder naar Chia waar helaas alle hotels zijn volgeboekt vanwege een conferentie. Uiteindelijk na meerdere hotels op weg naar Pula waar ook geen plek meer was komen wij aan in Pula en vinden wij ons paradijsje voor de komende twee nachten. Heerlijk stekje. Wij zijn bekaf als wij om 19:30 neerploffen bij het zwembad. Daarna eten wij een heerlijke pizza in een restaurant op loopafstand van het hotel en gaan dan lekker slapen.

17 September

Omdat de gastvrouw gisteren wel iets aan de prijs wilde doen als wij twee avonden bleven hebben wij vandaag lekker een dag vrij. Nou wilde ik sowieso graag twee nachten blijven want wij hebben gisteren iets te lang in de auto gezeten maar dit kwam dan mooi uit. Wat gaan we doen vandaag? Eerst maar ontbijten en dan gaan wij even bij het zwembad zitten. Kan me moeilijk overgeven aan het niets doen totdat ik een heerlijke duik in het zwembad heb genomen. Lekker verfrissend en heerlijk rustig. Echt een oase. Uiteindelijk gaan we rond 13:00 toch even de auto in. Ik wil graag de kustweg SP71 rijden. Moet een schitterende panoramische route zijn die wij gisteren vanwege het zoeken naar een hotel hebben overgeslagen. Leuke route waaraan we een prima tentje vinden om even iets te eten. Daarna rijden wij nog even langs een supermarkt voor wat water en gaan dan heerlijk weer even bij het zwembad liggen. Bevalt daar goed. Als we heerlijk van de avondzon hebben genoten, de nodige tijd in het zwembad hebben doorgebracht en lekker nog een borrel bij het zwembad hebben gedronken gaan we douchen en lopen wij naar een ander restaurantje toe wat we op Tripadvisor hebben gevonden. Wij worden hier heerlijk in de watten gelegd met een heerlijke vis. Wij genieten van de gemoedelijke sfeer op het terras.

18 September – Villasimius

Nadat wij van het ontbijt geprofiteerd hebben pakken wij de spullen en zetten wij koers richting Caglieri, de hoofdstad van Sardinië. De route inclusief parkeer plek zoeken duurt zo’n uur. Toevallig vinden wij een plek dicht bij het oude historische centrum. Wij dwalen een beetje door de kleine straatjes van het oude centrum en gaan nadat we de maria kerk hebben bezocht op een terrasje zitten om een kop koffie te drinken. Heerlijk hoe rustig hier alles verloopt. Er gebeurt van alles maar eigenlijk gebeurt er ook weer niks. Je zou er uren naar kunnen kijken maar wij hebben maar een bepaalde parkeertijd. Genoeg tijd latend om de auto weer terug te vinden gaan we na een tijdje toch maar weer verder. Wij kopen op de weg terug naar de auto nog een souvenir waar Martin al jaren naar op zoek is en gaan dan verder richting Villasimius. Wij hadden niet een echtplan maar daar moet je weer een mooie kust hebben dus dat gaan wij proberen. De route erheen is niet zo lang. Omdat wij in Cagliari niet genoeg parkeer tijd hadden om te lunchen kopen wij bij een supermarkt wat. Op de weg naar Villasimius kunnen wij vast een leuk strandje vinden om dat op te eten. Die vinden wij ook maar helaas weten de wespen ons alleen ook heel snel te vinden en kunnen wij ons broodje nog niet eens beleggen als er al een hele horde om ons heen hangt. Dit gaat hem duidelijk niet worden. Noodgedwongen eten wij ons broodje in de auto op met zicht op niks eigenlijk. Beetje jammer maar het broodje smaakte in ieder geval. Rond een uur of 14:00 rijden wij Villasimius binnen. Zo op het eerste oog een leuk dorp en reden genoeg om een hotelletje te zoeken. Wij rijden richting strand wat nog meer aanleiding geeft om te blijven. Eerste hotel zit vol en bij het tweede kunnen wij maar een nacht blijven. Besluiten dit maar te doen en we zien morgen wel. Hotel heeft een heerlijke tuin met zwembad waar we meteen maar even plaats nemen. Martin is snotverkouden en vindt dit wel even prima. Tegen 5 uur begint het dan licht te regenen waardoor we besluiten even het dorp in te lopen. Terug in het hotel spelen wij even een spelletje op ons riante balkon en genieten wij van de antipasti die wij uit het dorp hebben meegenomen. Tegen etenstijd lopen wij terug naar het centrum. Het regent nog steeds en bij gebrek aan paraplu gaan wij bij het eerste de beste tentje eten. Slechte keus. Voordat wij goed en wel hebben besteld staat de salade al op tafel. Daarna komt bestek en als wij de salade bijna op hebben komt eindelijk ons drinken. Vlak na de salade komt de melanzane. Koud! We sturen het terug en krijgen weer een koude retour. Ik vraag de bediening te voelen en kennelijk schaamt ze zich. Bij derde biedt ze excuus aan maar ook helaas is deze weer koud. Wij laten het er maar bij. Geen zin meer. Hadden de bestelling beter kunnen annuleren maar goed. Er wordt niet getracht het beter te maken door een kop koffie aan te bieden of iets met de rekening te doen. Apart. Wij lopen in de regen terug naar ons hotel. Mart ligt te snotteren. Belooft geen goede nachtrust.

19 September – Tancau

Wij genieten van het ontbijt in dit prachtige hotelletje en zetten daarna koers richting Arbatax. Wij volgen de Costa Rei wat werkelijk waar een schitterende route is. Als we Arbatax binnen rijden weten wij eigenlijk meteen al dat wij hier niet willen blijven en rijden door naar Lotzorai waar we de afslag richting Santa Maria de Navaresse pakken. Dit dorp ziet er leuk uit en bij de eerste twee hotels zit het helaas vol. Wij willen hier blijven dus rijden een stukje terug naar Tancau Village resort. Daar hebben ze nog plek. Wij krijgen een appartement met alles erop en eraan en zijn content. Kleden ons om en lopen richting het strand. Daar zagen wij meerdere beachbars dus willen daar even wat gaan eten. Krijgen daar een prima broodje en besluiten daarna op het strand te gaan liggen. Dit is een mindere actie. Strand is prima maar kunnen onze draai niet helemaal vinden dus na zo’n 40 min draaien en woelen gaan wij toch maar bij het zwembad van het hotel liggen. Prima toeven hier. Daarna gaan wij lekker nog even op ons balkonnetje zitten waarna wij ook weer richting strand lopen voor het avondeten. Prima visje gegeten en lekker op loopafstand.

20 September

Je kunt aan de Golfo de Orosei prachtige boottochten maken of zelf een bootje huren. Het waait hard vanochtend wat zo veel betekent als hoge golven. Ik zie na de walvissen tocht in IJsland een dag op een boot helemaal niet zitten maar om toch bij een van de mooie Cala’s te komen van de kust kunt je ook een wandeling maken. De optie voor ons dus. Wij rijden richting Baunei eten en drinken wat bij een lokaal tentje met prachtig uitzichten rijden daarna via een haarspeldbochten weg naar het beginpunt van de Camino naar Cala Goloritze. Halverwege moet je 2 Euro contributie betalen voor het behoud van de natuur en uiteraard moet je voor de auto parkeergeld betalen. Dan begint de wandeling die volgens de borden hier als middelmatig wordt beschouwd. Je zou ongeveer een uur heen moeten lopen (vnl downhill) en 1,5 uur naar boven (terug). Voor mij is de weg naar de Cala echt een uitdaging. Ik vind dat downhill lopen op stenen en grind echt helemaal niks. Wij doen er dus wat langer over. Na 1 uur en 20 minuten staan wij bij ons einddoel. Ook hier moet je 2 euro betalen…voor wat? Onderhoud van het strand waarschijnlijk. Ja het water is schitterend mooi maar wat er allemaal op het strand ligt?? Mijn hemel het lijkt wel zo’n zeehondenkolonie. Hutjemutje ligt iedereen hier naast elkaar op de paar stenen waar dat mogelijk is. Beetje een teleurstelling. Jammer, maar ja wat doe je eraan. Wij blijven niet lang. Eten een sultana die wij mee hadden en gaan weer terug. Martin denkt dat als wij langer over de heenweg hebben gedaan dat wij vast ook langer terug bezig zijn. Ja, de route terug is vnl naar boven maar wat is dat fijner lopen dan naar beneden. Tenminste voor mij! In dezelfde tijd dat wij naar beneden gelopen zijn, staan wij, zelfs met wat adempauzes tussendoor (het is op sommige stukken echt een klim), bij de parkeerplaats van de auto. Gelukkig is hier een bar waar we wat kunnen eten want daar hebben we nu onderhand wel behoefte aan. Wij zitten nog niet of het begint onwijs te onweren en binnen no time begint het flink te regenen. Net voordat het losbarstte waren wij al de bar in verhuisd. Een lekker broodje en een onweersbui later rijden wij de route weer terug naar Santa Maria. Wij laten ons de tijd want wij zien dat het daar nog steeds regent. Ook als wij terug zijn blijft de bewolking laag hangen maar we gaan toch even bij het zwembad zitten. De zon laat zich echter niet meer zien en als wij het dan toch echt koud krijgen gaan wij maar naar binnen om even lekker warm te douchen. Op het balkon drinken wij nog wat om alvorens een ander restaurantje voor ons avondeten op te zoeken.

21 September – San Teodoro

Wij gaan weer verder. Gisteren op de kaart opgezocht waar we ongeveer heen willen en dat is San Teodoro geworden. Dit is het begin van de Costa Smeralda. De stranden moeten er net zo mooi zijn als in de echte Costa Smeralda, de prijzen zouden alleen wat beter moeten zijn. Daarnaast scheelt het nogal wat km van de plek waar wij nu zijn. Martin is nog steeds niet helemaal boven jan en mijn ongeluk is dat ik nu ook begin met snotteren. Helaas. San Teodoro is uitgerekend dus een mooie stop. De route is wederom schitterend. Eenmaal in San Teodoro is het alleen even lastig om een hotel te vinden dus voordat wij een laatste poging wagen eten wij eerst even wat op een heerlijk terrasje. Als wij hier niet kunnen pinnen zegt de beste man dat komt later wel en laat ons gaan. Bij het laatste hotel kunnen wij volgens de receptie maar 1 avond blijven. Wij doen het en als wij 5 min later toch even op booking willen kijken, omdat ik hier vanochtend gewoon beschikbaarheid vond, en het hotel weer gewoon als beschikbaar vond, boekte ze er gewoon een avond bij. Beetje vreemd maar ben blij dat wij morgen niet meteen weer weg hoeven en even de tijd hebben om de stranden hier te bekijken. Als de reservering gefikst is wil ik eerst even zien te pinnen en de man betalen voor onze broodjes. Hij was een beetje verrast was om me te zien maar gaf aan dat het niet meer dan normaal was om ons te vertrouwen. Ik bedankte nogmaals. San Teodoro is best een harrewar van 1 richtingverkeer weggetjes (zoals overal in de steden van Sardinie) dus voordat wij bij het hotel terug zijn rijden wij per ongeluk al langs een van de stranden, La Cinta. Inderdaad mooi maar ons veel te druk. Nu dus maar even naar het zwembad en morgen een beach dagje. Wij willen dan naar Blandichi of te wel: Little Tahiti. ’s Avonds lopen wij net iets te laat San Teodoro in. Wij willen nog even naar de apotheek en die is net dicht. Klein geluk bij een ongeluk is dat de dames net naar buiten lopen als wij nog aan het kijken zijn wanneer ze wel open zijn. Wij vragen om de hoest en keeltabletten die wij nodig hebben en zonder twijfel haalt ze het nog even. Vraagt of ik 10Euro wil geven en dat de rest morgen wel komt. Ze weet namelijk niet wat dit nu kost en de computer is al uit. Prima. wij komen de avond weer door. Daarna lopen wij naar een restaurantje en op de terug weg komen wij nog op een plek waar deelnemen aan een Limoncello en Mirto proeverij. Smaakt goed maar na 4 heb ik toch wel genoeg van de zoete varianten. Op naar het hotel.

22 September

Redelijk op tijd wakker en na een prima ontbijt rijden wij even langs de apotheek om de gedane zaken van gisteren af te wikkelen. Ze was helemaal blij me te zien. Na haar nog 10x te hebben bedankt rijden wij naar Blandichi beach. Op de weg erheen moet je nog meerdere mooie stranden tegen komen maar helaas liggen die toch allemaal van de weg af dus van de straat zie je ze bijna niet liggen. Wel zien wij in de Laguna de San Teodoro flamingo’s. Eenmaal bij Blandichi beach is het nog redelijk rustig. Het water is inderdaad super helder en het zand super wit. De strook zand is alleen niet erg breed waardoor het toch weer heel snel veel drukker wordt op het strand. Om een uur of half 2 hebben wij het wel gezien ook omdat het erg warm begint te worden.Wij lopen vanuit onze parkeerplaats nog wel even naar L’Impostu, andere strand, waar het water net zo helder is als bij Blandichi. Twijfelen even of we hier wat willen eten maar wij willen eigenlijk gewoon even uit de zon. Wij rijden naar San Teodoro en gaan daar bij een brasserie zitten. Heerlijk om het rustige leven aan je voorbij te laten gaan. Na de lunch genieten wij nog even van de avondzon bij het zwembad voordat wij weer naar het centrum gaan om iets te eten.

23 September – Isola Rossa

Het weer is opeens omgeslagen. Van de eind 20 graden die wij tot nu toe gehad hebben is het nu begin 20. Voelt bijna koud aan. Na het ontbijt checken wij uit (werden al vanuit de tuin bekeken om te kijken of wij wel al aanstalten aan het maken waren om weg te gaan), zetten wij koers richting Isola Rossa. Op de weg erheen komen wij niet heel veel interessante dingen tegen en om Olbia nou te bezoeken, hebben wij niet echt zin in. Verder richting Isola Rossa dus. Stoppen nog wel even bij een uitkijkpunt over de Valle de la Luna maar daar houdt het dan wel een beetje op. Rond 13:30 zijn wij bij het Relax hotel Torreruja. Krijgen een prima kamer en omdat het best fris is gaan wij eerst even de omgeving bekennen. Wij zijn het terrein van het hotel eigenlijk nog niet af of het begint licht te regenen. Wij zoeken een tentje op waar we even wat kunnen eten en als wij die gevonden hebben begint het pas echt te regenen. Zitten hier dus nog wel even goed. Jammer dat het door de regen nog verder afkoelt waardoor wij toch bij een wat drogere periode terug naar hotel gaan. Ook hier is het op ons terrasje redelijk fris dus ga maar even lekker warm douchen. Als ik uit de douche kom lijkt het iets op te klaren. Ik loop even naar het rots strandje van het hotel en daar is het best lekker. Haal Martin op waarna wij op een plateau bij het rotsenstrand genieten van een borrel bij ondergaande zon. Hierna schuiven wij bij het avondbuffet aan. Vind ik het enige nadeel van dit hotel dat je enigszins verplicht bent mee te doen aan het halfpension. Het is dat het eten goed is maar anders had ik dat graag anders gedaan. Zoals gezegd is het eten goed dus ik klaag verder niet. Daarna kijken wij nog 5 minuten naar live muziek in de lobby en gaan dan snel terug naar de kamer.

24 September

Vandaag staat een dagje niks doen op het rooster. Als wij, na het ontbijt, naar het rotsenstrandje willen lopen, begint het opeens weer flink te regenen. Gelukkig houdt het niet lang aan en gaan wij na 5 minuten bij het zwembad gelegen te hebben naar het strand. Het is daar nog behoorlijk fris maar uiteindelijk is het daar goed toeven. Rond een uur of 2 lopen wij even naar het dorpje om lekker even op het terras te gaan zitten. Kopen meteen wat lekkers bij de kleine supermarkt die nog open is en gaan dan terug naar het hotel. Het is nog zo lekker dat wij naar het strand terug gaan. Alleen blijkt hier de wind wel heel erg opgestoken te zijn waardoor wij redelijk snel naar het zwembad verhuizen. Dan komen er dikke wolken en laat de zon zich eigenlijk niet meer zien. Douchen en nog een keer naar het buffet. Vind het eten wat tegen vallen maar kwalitatief is het goed.

25 September

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en langzaam onze route verder te zetten naar ons eindpunt dat twee weken geleden ons beginpunt was.

25 September

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en langzaam onze route verder te zetten naar ons eindpunt dat twee weken geleden ons beginpunt was. Op de route maken wij nog een stop in Castelardo, een leuk bergdorp. Daarna rijden wij nog en stuk het binnenland in want Mart had gezien dat hier een winery is waar je een rondleiding kunt doen. De route is schitterend langs heel veel wijnranken. Een maal bij de winery lijkt het dat ze hier met de dagelijkse routine bezig zijn en niet echt zitten te wachten op mensen voor een rondleiding. Uiteindelijk komt de zoon van de eigenaar naar ons toe en stelt zich voor als de winemaker. Als wij melden dat wij dachten dat ze open waren vraagt hij ons of wij hun via google maps hebben gevonden. Daar blijken de openingstijden niet goed op te staan. Hij wil ons desondanks wel even rondleiden. Hij legt kort iets uit over de familiegeschiedenis en laat ons dan de tanks en daarna de wijnkelder en zijn eigen moestuin zien. Erg leuk want hier houden ze er toch weer hun hele eigen manier van wijn maken op na. Daarna krijgen wij in de tuin met schitterend uitzicht nog twee wijnen te proeven. Tenminste proeven? Hij schenkt eerst een bel van de ene wijn in die van 80jaar oude ranken gemaakt is. Als hij merkt dat wij die 18% alcohol vattende wijn niet in 1 x achteroverslaan zegt hij dat wij de tijd moeten nemen. Hij geeft ons de andere fles en zegt dat we maar moeten nemen waar we trek in hebben. Euhm, ok…als wij na 20 min de 80jarige scheut die hij ons had ingeschonken, opgedronken hebben en net de 40 jarige willen inschenken komt hij even kijken. Hij moet er vandoor maar wij moeten vooral blijven zitten en genieten. Wij moeten ook maar drinken waar we zin in hebben. Ik geef hem echter de flessen terug want ik geef aan dat wij nog wel een stukje moeten rijden. Hij vraagt of wij vanavond niet terug kunnen komen dan is het restaurant open. Als ik aangeef dat wij vanavond in Alghero slapen, nemen wij afscheid. Was een erg leuke stop. Na ongeveer een uur rijden zijn wij in Fertilia. Het dorp naast Alghero waar wij vanavond blijven slapen. Wij moeten morgen vroeg op dus had niet zo’n zin om ver van het vliegveld te zitten. Eenmaal bij het hotel rijden wij nog even naar een wijnfarm dichtbij het hotel om te kijken of wij daar wat kunnen eten. Dat kan helaas niet dus zoeken wij ons heil in Fertilia zelf. Hierna gaan wij nog even naar een supermarkt voor wat water en rijden dan naar het hotel terug. Het is inmiddels 17:00 en wij willen nog even genieten van de lekkere laatste zonnestralen. Voor etenstijd willen wij de auto nog even voltanken. Iets wat lastiger blijkt als wij dachten maar als ook dat gelukt is gaan wij nog even in Fertilia wat eten. Op tijd keren wij terug naar het hotel. Om 4 uur gaat de wekker.

26 September

Wekker, douche, spullen in de auto en binnen 10 min staan wij op het vliegveld. Rijden eerst nog de verkeerde parkeerplaats op voor het terugbrengen van de auto maar als ook deze goed staat en de sleutels ingeleverd zijn checken wij in en is het wachten op de eerste vlucht naar Milaan.