Les Sybelles

 11- 15 april 2008 – St. Sorlin d’Arves

Het heeft sinds wij uit Sauze (I) weg zijn gegaan eigenlijk alleen nog maar gesneeuwd in de Alpen. Er ligt dus genoeg sneeuw om er een lang weekend tussenuit te gaan. San heeft ook wel zin om nog even op de latten te staan dus het weekendje is snel geregeld. Wij vertrekken op vrijdagmiddag met de bus vanuit Utrecht om helaas na 7 uur pas in Luxemburg te zijn. Onze chauffeurs zijn kettingrokers en stoppen bij elke gelegenheid om een sigaret op te steken en veel zal de rondreis om onze medepassagiers op te halen niet geholpen hebben (van Utrecht naar Eindhoven naar Antwerpen om via Luxemburg onze reis te vervolgen). Logica?

Uiteindelijk komen wij om half 9 in St. Sorlin aan waar wij onze bagage meteen in het depot kunnen achterlaten. Wij gaan meteen op zoek naar skipas en ski´s, ontbijten wat om meteen de lange latten op te gaan. Het is niet super mooi weer maar het is goed te doen. Na de eerste paar hellingen slippen mijn schoenen uit mijn ski´s en blijken deze helemaal niet goed op maat gemaakt te zijn. Terug dus naar de skiset waar ze totaal niet onder de indruk bleken te zijn van mijn probleem. Andere ski´s want het eerste paar konden gewoon niet verder naar voren gesteld worden. Achteloosheid?

Na een dag skiën kunnen wij onze bagage uit het depot halen en onze intrek nemen in het appartement. Super basic maar alles zit erin. Wij douchen en gaan op zoek naar wat te eten.

De volgende ochtend worden wij wakker met een stralend blauwe lucht. Dat wordt genieten en dat doen wij dus ook. Het skigebied is niet zo groot en uitdagend dus met een flinke vaart kun je het hele gebied in 1,5 dag gedaan hebben. Het is vooral geschikt voor de beginnende skiër. Na een dagje scheuren, omdat wij zo veel mogelijk van het gebied gezien willen hebben, ploffen wij aan het eind van de dag voldaan op ons terras met een flesje wijn en gaan daarna nog lekker eten.

Helaas zijn de weergoden ons op onze laatste dag niet zo gunstig gestemd en sneeuwt het als een gek. Nadat ons appartement gekeurd is gaan wij ons geluk toch beproeven. Wachten totdat de bus vertrekt is ook zo iets. Na de eerste paar pistes overwonnen te hebben, zo voelde het, zijn wij na een beker warme chocolademelk naar de andere kant van de berg gegaan in St. Sorlin. Daar hebben wij in de maagdelijk witte sneeuw onze sporen gezet en was het toch nog weer genieten. Waar was iedereen?

Om 16:00 hebben wij de ski´s terug gebracht, hebben wij nog wat gedronken en zijn wij weer de bus ingestapt. Terugreis was gelukkig niet zo´n wereldreis als heen maar de nodige stops waren weer ingelast want wij hadden dezelfde chauffeurs terug. Ondanks de busreis een heerlijk ontspannen weekendje!