Doorwerth

29 – 30 Oktober, 2021

Ies heft een paar Fletcher bonnen gekocht en vond opeens beschikbaarheid in Doorwerth. Volgens haar mooie klompenpaden in de buurt en of ik zin had om mee te gaan. Nou, euh, Doorwerth? Waar ligt dat eigenlijk..? Ach ja, lekker dicht bij Arnhem, mooi weer voorspeld en goed gezelschap, dus waarom ook niet?

Ik haal Ies tegen 10:00 op en wij zijn binnen 45 min in Doorwerth. Inchecken kunnen wij nog niet dus beginnen wij maar meteen met het Dorenweertse klompenpad van 13km. Vanaf het hotel komen wij met een korte aanlooproute aan bij het klompenpad. Gaat meteen lekker door het bos en de eerste paddenstoelen zijn snel gespot dus daar moet even een foto van gemaakt worden.

Na een uitkijktoren en zo’n 40 min lopen, komen wij aan bij Kasteel Doorwerth. Het zonnetje schijnt lekker maar het is net te fris om op het terras van het kasteel te gaan zitten voor een bakje met wat lekkers dus dat doen wij lekker binnen.

Wij maken nog wat foto’s van het kasteel voordat wij onze route vervolgen. Naar mijn mening volgt nu het minst interessante stukje van de wandeling, loopt langs een stuwcomplex, maar gelukkig is dat maar kort want dan gaan wij de fonteinallee in op het landgoed Duno. Wederom een prachtig bos waarna we snel op de azalealaan uitkomen en daarna weer door een prachtig bos lopen. Ik dacht dat klompenpaden altijd door weilanden liepen maar deze loopt voor zeker 75% door het bos. Wandeling naar mijn hart zeg maar.

Onderweg maken we tijd voor wat shots en daardoor lopen wij eigenlijk best lang over de uiteindelijk 14,5km pad. Het was heerlijk maar als we dan bij het hotel terug zijn, hebben wij het ook wel even gehad en ploffen neer bij de bar als wij zien dat er een rij bij de receptie staat om in te checken. Eerst maar een liter bier naar binnen hengelen met een paar bitterballen. Die hebben wij wel verdiend en smaken daarom ook extra lekker.

Als het bier op is en de receptie geen wachtende meer heeft, checken wij in en gaan we naar de kamer. Het hotel heeft een zwembad en daar willen wij nog wel even gebruik van maken. Het is zo goed als etenstijd dus verwachten we dat het er lekker rustig zal zijn. Aan het begin waren er nog een 6-tal luidruchtige gasten maar gelukkig gingen die niet veel later weg.

Na het zwemmen, douchen we en hangen wij even voor de buis. Wij wilden eigenlijk niet in het hotel eten maar ergens naar toe rijden, hadden wij eigenlijk ook geen zin in. Het hotel zit aardig vol dus wij kunnen pas om 20:15 aan tafel. Wij zijn rozig van het wandelen en het zwemmen dus heel veel trek hebben wij niet meer en eten dus een soepje en een carpaccio. Prima te doen en daarna lekker onder de wol.

Het weer is de volgende ochtend onstuimig en er wordt veel regen verwacht. We weten niet zo goed wat we willen dus ga ik eerst even zwemmen. Het is hartstikke rustig in het bad wat ik niet verwacht had met dit weer. Wel zie ik dat het ontzettend druk is bij het ontbijt buffet en omdat we daar helemaal geen zin in hebben, besluiten wij uit te checken en naar Renkum te gaan voor wat ontbijt. Komen in de zeikende regen bij een bakker aan die ook broodjes maakt en een lekker plekje heeft om te zitten. Keuze is snel gemaakt.

Ook na het broodje regent het nog. We lopen de winkelstraat van Renkum even door en als het dan nog niet is opgehouden, houden wij het voor gezien en gaan wij lekker richting huis.

Super uitje.