Ruinen

29 December 2023

Ik wilde met Oud en Nieuw niet thuis blijven maar er ook niet te lang rijden om ergens te komen. Daarnaast moest Obbe mee kunnen en verder waren er eigenlijk geen eisen. Heb niet lang gezocht want eigenlijk vond ik meteen wat ik wilde hebben. 3 Nachten arrangement in Drenthe, inclusief eten, zelfs een zwembadje en losloop mogelijkheden in de buurt. Snel geboekt dus.

Op de weg naar Ruinen hebben we een stop in Zwolle gemaakt. Was ik nog nooit geweest en het lag op de route dus een mooie kans om dit meteen te doen. We hebben lekker geluncht in de boekenwinkel en zijn daarna gewoon een beetje lukraak gaan lopen. Zwolle vond ik leuk. Zeker de moeite waard om nog een keer in de zomer naar terug te gaan zodat je ook lekker een terrasje kunt pakken.

Rond een uur of 5 komen wij in Ruinen aan bij Hotel Stobbe. Ies zat net lekker in het Spreuken cafe aan een biertje en nadat wij de tassen op de kamer hebben gezet zijn we meteen even bij haar gaan zitten. Na het biertje hebben wij meteen de eerste “baantjes” in het zwembad gedaan en toen was het al snel tijd om ons naar het eerste 3 gangen diner te begeven. Was aardig. Daarna Obbe nog even uitgelaten en toen ging daarna vrij snel het licht uit.

30 December

Het belooft een mooie dag te worden. Thuis had ik al een paar wandelingen opgezocht waar Obbe lekker los kon lopen en vandaag gaan we er daar een van doen in het Drents Fries Wold. Het is een half uurtje rijden naar Appelscha waar wij parkeren bij het kantoor van Staatsbosbeheer. We zien het eerste bordje van de natte neuzen route eigenlijk direct en gaan dus ook meteen van start. Het is een leuke wandeling en de omgeving is prachtig. Na de maanden van regen is het sowieso genieten met het flauwe zonnetje. We lopen bijna 2 uur en gaan daarna in de brasserie bij het kantoor lekker even iets drinken en eten. Daarna brengen wij Ies terug naar het hotel en rijden zelf met Obbe nog even naar Meppel. Onder het mom van nu we er toch zijn. Ik vind Meppel wel knus. Winkels zijn niet heel interessant maar het is zeker leuk om er even doorheen te lopen. Daarna lekker naar het hotel, even zwemmen, borreltje en dan weer aanschuiven bij het 3 gangen diner. Helemaal prima. Nog een laatste rondje met Obbe en dan lekker slapen.

31 December

Het weer belooft helaas voor vandaag weinig goeds dus we nemen ’s ochtends de tijd. Na het ontbijt besluit Ies in het hotel te blijven en wij gaan toch proberen de telescoop wandeling bij het Dwingelderveld te lopen. De eerste 5 minuten is het nog droog maar vrij snel daarna begint het toch weer te regenen. We lopen sowieso nat want ook het bos is een grote plas. Wij laten ons alleen niet kisten en lopen stug door. De wandeling heeft potentie maar nu zijn we eigenlijk alleen maar bezig waar we onze voeten droog kunnen houden en moeten dus creatief zijn met hoe we de wandeling lopen. Vooral het laatste stuk door het bos vind ik het leukste. Eenmaal terug bij de auto rijden wij nog even naar de Bospub. Lekker knus en een lekker bakske koffie.

Als we terug zijn in het hotel hebben wij lekker even de tijd om niks te doen en laten de sauna aanzetten zodat wij daar even in kunnen toeven na het zwemmen. We worden al om 18:30 bij het proeverij diner verwacht dus heel veel tijd voor iets anders is er ook niet. 

De proeverij was veel en niet noodzakelijkerwijs erg lekker. Na het eten maken we een heel klein ommetje met Obbe om daarna met een kopje thee een beetje te hangen op de kamer. Al snel voelen wij ons allemaal niet erg lekker en als de bar ook nog eens leeg blijkt te zijn, wensen wij elkaar een gelukkig nieuw jaar en gaan lekker naar bed. Who cares?

1 Januari, 2024

We voelen ons allemaal nog niet erg geweldig en het weer is ook nu pet. Na het ontbijt pakken wij dan ook onze spulletjes en gaan langzaam richting huis. 

Ik heb het prima naar mijn zin gehad. De twee nationale parken zijn zeker de moeite waard en het hotel was comfortabel en van alle gemakken voorzien.