Isla Margarita

CIMG0035

25 juli – 2 Augustus 2003

In Augustus hebben wij nieuwe energie nodig en eigenlijk willen wij niets meer dan veel zon en besluiten wij dus naar Isla Margarita te gaan. Wij verblijven op een all-inclusive accommodatie in Hotel Hesperia, Playa el Agua. Wij komen laat in het hotel aan omdat alle koffers gescanned worden alvorens op de band te belanden (er zijn er toch weer een paar geweest die de nodige pillen in hun koffer hadden meegenomen een paar weken daarvoor).
Het hotel valt niet tegen maar is verder ook niets bijzonders. Het all inclusive is trouwens wel perfect. Eten en drinken krijg je zoveel je maar wilt, overal en ten alle tijde. Verder is er op het eiland niet veel te beleven, maar daar kwamen wij dan ook niet voor. Wel zijn wij op eigen gelegenheid naar een vissersdorpje gegaan dat bekend staat om zijn geweldige zonsondergang en hebben wij zwemmen met dolfijnen geboekt waarna wij aansluitend in de hoofdstad een kijkje zijn gaan nemen. De taxiritten naar de verschillende plekken zijn een ervaring op zich. Op de heenweg naar het vissersdorpje kwamen wij stil te staan omdat de taxi oververhit raakte en op de terugweg hebben wij naar Willeke Alberti mogen luisteren omdat de chauffeur in de gaten had dat wij uit Nederland kwamen. Op zich wel grappig natuurlijk. Het vissersdorpje valt helaas erg tegen en is het kort omschreven een aaneenschakeling van Zeeman en Wibra winkels en waan je je toch maar gelukkig tussen de bewaakte muren van het resort. Wel kun je er heerlijk kreeft eten voor weing geld. De hoofdstad Porlamar is niet de meest veilige omgeving en ga er vooral niet pinnen als het niet nodig is.

Wel is alles taxfree maar dat weegt, vonden wij persoonlijk, niet op tegen het aantal mensen die je letterlijk en figuurlijk van je lijf moet slaan om ergens te komen. Wat ik voor geen goud had willen missen was het zwemmen met dolfijnen. Zeer commercieel uitgebuit maar absoluut de moeite waard. Isla Margarita absoluut heerlijk op all inclusive basis als je eigenlijk niets meer wilt dan veel zon en zee.