Luxemburg & Muellertal

Wij zoeken op Booking en op google maar al snel is duidelijk dat dit geen eenvoudige opgave gaat worden. Alles lijkt volgeboekt. Omdat het plan was eigenlijk de volgende dag pas naar Luxemburg te rijden gaan we toch alvast die kant op. Niet veel later vindt Mart een hotel die wij maar meteen boeken. Prijzen zijn absurd maar het hotel lijkt een hele mooi tuin te hebben en met Obbie erbij lijkt ons dat wel wat.

De afstand valt wat tegen, het ligt net over de Belgische grens maar dan ten westen van de stad Luxemburg. Wij hadden niet gerekend op bijna 2 uur vanaf het vertrek punt. Maar goed, naar huis wilden wij alle twee niet en dat leek de enige andere optie.

Als wij echt net goed en wel de grens over zijn, ligt het hotel er meteen achter. Wij zijn blij bij aankomst. De tuin is inderdaad net zo schitterend als op de plaatjes op het internet. Obbie kan lekker loslopen en wij zijn blij verrast over hoe leuk hij het allemaal vindt. Niks bangig hondje. De kamer is ook helemaal prima met een heerlijk balkon waar wij meteen even gaan zitten nadat wij Obbe even hebben uitgelaten en wat te drinken hebben gehaald bij een benzinestation op 200m lopen vanaf het hotel. Lekker plekje.

Omdat we niet echt een restaurant zien en geen zin hebben om nog te rijden besluiten wij te blijven eten bij het hotel. Hond mag mee dus makkelijke beslissing. Eten is prima maar van de prijs val je bijna van je stoel. 1 glas wijn kostte 19Euro…need I say more? Gelukkig was eten prima.

Vrijdag, 19 Mei

Na een rondje in de tuin en het hoge gras achter de tuin waar ik een heerlijke wandeling voor vanavond ontdekte en zeik natte voeten voor kreeg, kruip ik nog even in bed met een kopje thee. Niet veel later staan we op want Obbie ruikt dat we iets leuks gaan doen. Eerst nog even ontbijten en dan wandelschoenen aan, teek verwijderd op mijn eigen lijf, ja voorzichtigheid geboden in het hoge gras, en op naar het startpunt van een van de vele wandelingen die dit gebied rijk is. Met het plattegrondje van het hotel heb ik een eigen route gemaakt zodat wij ook nog door een dorpje komen voor iets te drinken en lijkt de route zo’n 6km te worden. Nergens staat aangegeven of de hond aan de lijn of juist los mag lopen dus wij kiezen voor het laatste. Wij zijn immers niet meer in België maar in Luxemburg. Het is een heerlijke wandeling door het bos die heel goed aangegeven wordt en waar we echt niemand tegenkomen. Genieten voor ons alle drie. Het minst leuke stukje was eigenlijk het stukje door het dorp waar we hoopten wat te kunnen drinken maar dat was helaas niet zo. Gelukkig waren we daarna weer snel in het bos en waren wij bij terugkomst toch iets langer onderweg geweest, 8,5km. Maar prachtig en zeer de moeite waard.

We drinken even iets bij het hotel en pakken dan de auto naar Luxemburg stad. Willen daar even iets gaan eten en nu dat we zo dichtbij zijn willen wij dat ook meteen even bezocht hebben.

Binnen 30 minuten hebben wij de auto geparkeerd en staan wij op een van de vele winkelstraten. We dwalen wat door de straatjes. Ik weet niet wat het is maar het kan ons alletwee niet echt bekoren. We eten even iets bij een 2go tent want de terrasjes zitten vol en we hebben niet echt zin om een hele maaltijd weg te werken. Wij lopen na het broodje nog even naar de Notre Dame en besluiten dan eigenlijk alweer naar de auto terug te gaan en te gaan genieten van onze nieuwe kamer met extra groot balkon. Daar zitten wij heerlijk en besluiten dan ook dat het voor Obbe wel genoeg is geweest vandaag. Wij lopen een heerlijk rondje door de weilanden achter ons hotel waarna Mart nog even naar de supermarkt rijdt om wat te eten te halen voor vanavond. Lekker makkelijk. Jogging broek aan en lekker een beetje hangen.

Zaterdag 20 Mei

Na het eerste rondje douchen wij meteen en gaan dan meteen ontbijten. Wij willen vandaag richting Mullertal dat ook bekend staat als Klein Zwitserland. Wij willen daar 1 van de vele rondwandelingen gaan doen met een normale afstand. Ik zeg normaal omdat de meeste wandelingen hier meerdaagse wandelingen zijn. Tussen alle wandelingen leek mij de B2 wandeling het meest bij ons passen.

Op de weg naar Berdorf komen wij eerst nog langs Schiessentumpel waterval waar wij dus stoppen en de korte wandeling erheen door het bos maken. Er zijn 2 mogelijkheden om er te komen. Een route door het bos en een over de weg blijkt later. Leuke korte wandeling door het bos erheen dus en over de weg terug. Je moet je niet al te veel voorstellen van de waterval maar ik als watervallen gek wil daar natuurlijk heen.

Vanuit de waterval gaan we verder naar Berdorf voor de B2 route die zo’n 4,4km zou moeten zijn. Met parkeerplaats vinden hebben wij geluk dat er net iemand wegrijdt en het startpunt van de wandelroute is gelukkig ook zo gevonden. Ook deze route staat goed aangegeven en is echt de moeite waard. Nu hebben wij alleen deze route gelopen maar kan me zo voorstellen dat het een goede indruk geeft van het gebied. Wat een beetje tegenvalt is dat we vrij lang over de route doen. Niet dat het erg is. Er zijn namelijk leuke tussenstops waar je tussen de rotsen door kunt lopen en naar prachtige uitzichten kunt wandelen.

Bij terugkomst ploffen wij op het terras neer en gaan eerst iets eten. Daarna bekijken we wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot overnachting. Geen. Makkelijk besluit volgt dus…wij hebben genoten en gaan naar huis.

In 3,5 uur staan we weer voor de deur en is het ook weer fijn thuis te zijn.