Dominicaanse Republiek

19 – 26 mei 2009 – Punta Cana

Na veel wikken en wegen boeken wij 2 weken voor de uitbraak van de Mexicaanse griep een vakantie naar het ons geliefde Mexico….tja, wat nu? Als ons uiteindelijk de mogelijkheid wordt gegeven onze bestemming te veranderen besluiten wij dat 4 dagen voor vertrek toch maar te doen. Voorwaarden zijn wel dat wij een Martinair bestemming moeten kiezen en de accommodatie via Oad moeten regelen. Heel veel keus blijft ons niet en wij besluiten met een beetje tegenzin naar de Dominicaanse Republiek te gaan. Niet omdat wij het daar niet lekker hebben gehad maar wij verheugden ons eigenlijk misschien al wel al heel erg veel op een paar dagen Mexico.

Na een lange reis, via Cuba (wie heeft dat verzonnen) landen wij op 19 Mei in Punta Cana. De ontvangst fotografen met Dominicaanse dames doen ons weer even terugdenken aan 8 jaar geleden toen wij in Puerto Plata onze eerste vakantie samen op dit eiland doorbrachten. Moeten wij toch wel even om lachen. Paspoortcontrole en verdere afhandeling verloopt soepel, de heerlijke warmte voelt nu al goed. Eenmaal in het busje op weg naar het hotel blijken wij iemand op het vliegveld vergeten te zijn en moeten wij weer terug. Bij aankomst in het hotel staat helaas een hele lange rij, maar als ook dit afgehandeld is en wij onze kamer op dit enorme complex hebben gevonden, gooien wij de spullen neer en gaan meteen eerst maar op zoek naar een borrel. Zou niet moeilijk moeten zijn in een All Inclusive zou je denken. Mmmm, ach ja wij zijn ook wat moe, laten wij het daar maar op houden.

Volgende ochtend worden wij heerlijk wakker met een stralende zon. Meteen uit de veren dus en wat vitamine D op onze blanke huidjes laten inwerken. Het strand is zo goed als leeg en bedden genoeg…behalve dan als je een hamoca wil dan moet je toch weer vroeg uit de veren om je handdoek neer te leggen. De temperatuur is heerlijk maar horen wel meteen dat dit de eerste dag is in 2 weken dat het redelijk weer is. Nou dat komt dan goed uit denken wij. De eerste, en de tweede dag trouwens ook, doen wij niet veel meer dan van het strandbedje naar de bar of naar het restaurant lopen. Bevalt eigenlijk uitstekend, wij waren hier kennelijk wel heel erg aan toe.

Omdat het op de tweede en nu ook op de derde dag behoorlijk bewolkt is (gisteravond behoorlijk wat regen gevallen) besluiten wij ons geluk te beproeven op de 9 holes golfbaan die naast het hotel ligt en waar wij 2 for the price of 1 kunnen spelen. Leuke tijdbesteding maar golfen met clubs die je niet kent is toch ietwat moeilijker als gedacht en de 12 ballen die wij gekocht hebben, hebben wij dan ook allemaal nodig. Dat wij 3 ballen kwijtraken in de enorme plassen op de baan daar kunnen wij natuurlijk niets aan doen…. Als wij terugkomen van het spelen gaan wij eerst lekker lunchen en dan willen wij lekker wat bijkleuren op het strand maar dat wordt na een half uur al wreed verstiird door een enorme regen bui. JAMMER. De spelletjes in het zwembad gaan nog een tijdje door dus vermaken wij ons daar.

De volgende dag is het weer helaas niet veel beter. Het strand is leeg op de paar mensen na, waaronder wij, die geen zin hebben om een dag in de hotelkamer door te brengen. Het is eigenlijk wel grappig want de hamoca’s doen meer dienst als bescherming tegen de regen dan tegen de zon. Een verdwaalde persoon van het animatie team, Jamaicaan, brengt wat zon door de ene grap na de andere te vertellen en zo hebben wij met de overblijvers toch wat lol op het strand. de regent houdt echt niet op en als het ook begint te onweren besluiten wij langs de bar toch maar naar ons terras te verhuizen. Het resort loopt vol en binnen no time kun je op de wandelpaden niet meer lopen. Ook de volgende dag blijkt dat er veel wateroverlast is. Gelukkig druppelt het na deze enorme plensbui zo nu en dan alleen nog maar, maar de zon heeft duidelijk moeite om door de wolken heen te komen. Helaas.

Op de laatste dag genieten wij van de zon, daar is ie dan eindelijk!! en worden wij op tijd opgehaald om weer naar het vliegveld gebracht te worden. De terugweg gaat een stuk sneller dan de heenweg.