Florida

Route

Agenda

Datum Van Naar Reistijd Hotel Opmerkingen
26 Mei Amsterdam Miami Beach 16 uur Z Ocean Hotel 8:05 Ams- Parijs, 10:20 Parijs – Miami
27 Mei Miami Beach Z Ocean Hotel
28 Mei Miami Beach Key West 8 uur La Concha Auto ophalen bij Alamo
29 Mei Key West Naples 6 uur Trianon Hotel Via Everglades
30 Mei Naples Clearwater 6 uur Gulf Tower  Zeker niet gaan zitten
31 Mei Clearwater Inverness 2,5 uur North Foxrun Terrace
12 Juni Inverness Amsterdam 12 uur

26 mei  2010 – Miami

Daar gaan wij dan. Hele tijd naar deze dag uitgekeken maar dan niet zo zeer dat hele vroege opstaan want dat moeten wij. Onze vlucht naar Parijs vertrekt om 8 uur dus zijn vroeg op weg wat ook weer zijn voordelen heeft want er staan nog geen files. Binnen no-time is alles ingecheckt en ontbijten wij in de business lounge…heerlijk onze laatste broodjes met Hollandse kaas. Vlucht naar Parijs vertrekt met 30 minuten vertraging gezien de drukte in het luchtruim en bij aankomst in Parijs staan wij nog eens 20 minuten te wachten totdat onze gate vrijkomt. Op zich geen wereld wachttijden maar de aansluiting met onze vlucht naar Miami wordt nu wel erg krap. Charles de Gaulle is ook niet echt een klein vliegveld dus wij lopen in een behoorlijke pas over het vliegveld en komen op tijd aan bij de gate en hebben zelf nog even tijd om wat te halen bij de tax free winkel.

De vlucht verloopt prima maar is vnl. erg saai. Vlucht heeft alleen monitoren op de gang hangen waar alleen 1 Franse film wordt gedraaid. Het contact voor mijn hoofdtelefoon is stuk dus kan er vervolgens niets mee. Het eten is slecht en het cabine personeel is niet echt vriendelijk. Ik had iets meer verwacht van een grote luchtvaartmaatschappij als Air France. Maar ja, vliegen; het blijft een noodzakelijk kwaad en het bovenstaande accepteren wij dan ook graag. Het kan allemaal erger.

Wij komen op tijd in Miami aan wat echt fijn is en tegen de tijd dat wij door customs heen zijn, staan onze koffers al naast de band op ons te wachten. Wij pakken een taxi naar ons eerste hotel op South Beach. Het is maar een half uurtje rijden, twijfelen bij de aanblik van het hotel maar zijn dan erg blij verrast met onze kamer. Helemaal top! Trekken snel een korte broek aan en gaan meteen op verkenning.

Als wij de eerste hoek om zijn zien wij de eerste barretjes met mega jugs dus stoppen daar toch maar eerst even om even wat lekkers te drinken op het terras. Helaas begint het na 30 min enorm te regenen en besluiten wij de rest in de koude airco op te drinken. Als het een half uur later nog steeds giet besluiten wij toch maar even naar een supermarktje te lopen voor wat knabbels, wat te drinken en wat makkelijks te eten want wij beginnen nu toch wel al erg moe te worden en wij hebben een geweldig balkon bij onze kamer. Drijfnat komen wij uiteindelijk terug bij ons hotel waar wij heerlijk relaxed van het uitzicht genieten en heel erg op tijd naar bed gaan.

27 mei

Wij worden redelijk netjes op tijd wakker, niet dramatisch vroeg dus eigenlijk helemaal goed. Na het douchen lopen wij een stukje langs ocean drive en komen uiteindelijk bij een deli uit waar wij gaan ontbijten. Het is echt zo’n typische Amerikaanse keet uit de films. Na het ontbijt lopen wij Espanyola Way en Lincoln Avenue af en proberen dan de laatste traveler cheques (souvenir uit Cuba) in te wisselen. Dit kost allemaal meer moeite als verwacht. Na het ondertekenen zegt de bank opeens dat ze geen Thomas Cook kunnen accepteren, dan kunnen ze maar weer 250$ wisselen en dan moeten wij nog weer en extra paspoort laten zien. Al met al zijn wij hier bijna 2 uur zoet mee maar krijgen uiteindelijk wel al ons geld.

Bij het verlaten van de bank zien wij het voertuig van Duck tours staan. Een boot en vrachtwagen ineen waarmee je een tour door Miami Beach en Biscayne Bay kan maken. Biscayne Bay willen we sowieso graag bekijken en dit lijkt dan ook een ideale combinatie waarmee wij alles kunnen combineren. Wij kopen een kaart voor de tour die om 11 uur vertrekt.

De boot zit niet helemaal vol en tegen onze verwachting in zitten er eigenlijk alleen maar volwassenen op deze boottruck. Na vertrek en wat nuttige info over de eerste “bezienswaardigheden” wil de gids dat wij kwak kwak kwak roepen als mensen ons aanstaren vanwege ons rare vehicle. Wij zijn compleet verrast als onze medepassagiers zonder gene deze opdracht ook meteen opvolgen. Na het art deco district rijden wij de snelweg op naar het punt waar de truck zijn transformatie naar boot maakt en Biscayne Bay inrijden. Wij zien aan deze baai huizen van the rich and the famous variërend van 2 miljoen naar 50 miljoen $. Niet misselijk. Na zo’n drie kwartier op het water rijdt de boot het water weer uit en vervolgen wij onze route terug naar Miami Beach waar wij als toetje Ocean Drive afrijden. Dit is het hippe uitgaansgebied van Miami Beach waar het gaat om zien en gezien worden. Het kwak kwak kwak gehalte wordt opgevoerd en wij zijn compleet verrast door het feit dat iedereen op straat (van punk tot gangsta rapper) vrolijk meedoet met het kwak kwak kwak. Nooit verwacht en geeft wel een bepaalde charme aan dit bizarre tochtje.

Na twee uur komen wij weer aan bij ons beginpunt en besluiten dan een beetje rond te lopen en de voeten even in het zand te zetten om vervolgens onze ogen de kost te geven op Ocean Drive terwijl wij meteen even onze maag vullen.

Na het eten stijgt het kwik ons wat naar het hoofd en slaat de jetlag nogal toe. Wij besluiten hier voor een keer maar aan toe te geven en gaan heerlijk bij het hotel bij het zwembad liggen. Daarna drinken wij lekker een borrel op ons balkon en gaan dan lekker eten op Espanyola Way. Wij kunnen niet echt genoeg krijgen van alles wat zich op Ocean Drive afspeelt dus daar slenteren wij nog wat overheen voordat het noodweer opeens weer toeslaat en wij lekker naar ons hotel teruggaan.

28 mei – Key West

Wij worden een stuk vroeger wakker als gisteren en gaan er ook maar meteen uit om bij de deli van gisterochtend wederom te gaan ontbijten. De meeste tenten op Ocean Drive gaan pas om 10:00 open en wij willen tegen die tijd al op weg zijn naar Key West, onze eindbestemming van vandaag.

Na het ontbijt pakken wij een taxi naar Alamo waar wij een witte Ford Focus krijgen. Prima auto en nog mooier: de achterbak is zo groot dat onze bagage en de golftassen er allemaal inpassen. Miami Beach zijn wij zo uit en eenmaal op de juiste weg naar Key West merken wij dat deze route misschien wel veel langer gaat duren als verwacht. Om de 200m zijn er stoplichten en je mag bijna nergens in Amerika echt hard rijden.

Key Largo is het eerste eiland dat je oprijdt als je naar Key West wilt. Daarna volgen er een heleboel meer. Sommige klein de andere wat groter, sommige verbonden door korte bruggen, anderen door behoorlijk lange bruggen. Op Isla Morada zijn wij gestopt voor een paar souvenirwinkeltjes en niet veel later bij een harbour waar een leuk restaurantje bij zat en wij heerlijk genoten hebben van wat verse vis en een break van de auto.

Na een behoorlijk lange rit kom je dan uiteindelijk in Key West aan waar wij een heerlijk hotel hadden op Duval Street. De auto neergezet, ingecheckt en op zoek gegaan naar een heerlijk terras. Deze liet echter wat langer op zich wachten doordat wij eerst een foto hebben gemaakt bij het most Southern Point of the US. Toen neergeploft bij een strandje waar het happy hour was. Veel te druk en wij konden dan ook nergens zitten. Na een eerste drankje Duval Street richting Mallory Square gelopen maar getopt bij Fat Tuesday om daar eerst een frozen Margarita te halen. Smaakte ok maar het plekje was heerlijk. Lekker mensen zitten kijken en lekker zitten borrelen.

Tegen de tijd dat het tegen sunset liep zijn wij naar Mallory Square gelopen waar wij van een mooie zonsondergang hebben genoten waarnaar wij op zoek zijn gegaan naar een restaurantje. Bij 2 Friends hebben wij heerlijk gegeten. Omdat het Memorial Day weekend was kwam er een optocht van welgeteld 1 praalwagen en een paar muzikanten en dansers langs. Iedereen in euforie.

29 mei

Wij hebben ons gister en beetje op de afstand naar Key West verkeken en hadden eigenlijk niet zo’n zin om vandaag meteen weer dat hele stuk terug te rijden. Helaas was ons hotel compleet volgeboekt en werd ons door de receptie toch aangeraden vandaag al terug te rijden omdat ze voor morgen mega files verwachtten. Daar hadden wij nou ook niet zo’n behoefte aan dus zijn wij na een ontbijt en een stroll langs the old harbour uiteindelijk toch maar vertrokken.

Op Duck key zijn wij nog even gestopt bij het Dolphin Rescue Center maar zijn er uiteindelijk niet naar

binnen gegaan. Wij hadden in Nieuw Zeeland pas nog zo’n mooie ervaring gehad met dolfijnen dat wij het risico wel durfden te nemen.

Eenmaal op het vasteland zijn wij de turnpike opgereden en hebben wij de afslag naar de Everglades genomen. In 1 van de toeristenboekjes in Key West had ik een coupon gevonden voor een airboat tour bij Coopertown. Toen wij die als 1 v/d eersten tegenkwamen hebben wij daar meteen kaartjes gekocht voor de volgende tour die zo’n 10 minuten later zou vertrekken. Mooi op tijd dus. Snel nog even wat te drinken gekocht om vervolgens de Gators te bekijken die daar in een paar kooien lagen en de airboat op te gaan. Na wat chitchat en een verbrande arse van het bankje, ouch, gingen wij op weg. De Everglades zijn erg mooi en de boottrip was leuk. Wij hebben 2 gators gezien. Weet niet of dat weinig is. Ik had verwacht dat het van de gators zou overlopen op de Everglades maar dat was bij ons in ieder geval niet zo. Na zo’n 45 minuten airboat en Everglades meerden wij weer aan bij het beginpunt en mochten wij nog een gator van 2 jaar even vasthouden. Nooit gedacht dat die beesten zo zacht waren.

Vanuit hier is het ongeveer nog een uur rijden naar Naples waar wij vanavond willen gaan slapen. Eenmaal daar hebben wij redelijk snel eenleuk hotel gevonden waar ze gelukkig nog beschikbaarheid hadden. In verband met Memorial Day Weekend is het vinden van een accommodatie nog niet zo makkelijk. Na intrek, rijden wij even naar de supermarkt om even wat te drinken en te knabbelen te kopen om vervolgens op een terras van het hotel lekker even bij te komen.

Na gedoucht te hebben  lopen wij binnen 5 minuten naar 5th avenue waar wij heerlijk gaan eten op het terras van een erg leuk restaurant. Als wij bijna klaar zijn met eten krijgen wij op het terras buren die een kleine hond mee hebben. Posh vrouw doet een kussentje op de stoel naast haar waar haar hondje op komt te zitten. Binnen no-time staat de bediening met een hondebak en brokken naast de hond en zet dat op tafel??? Wij waren zeker niet de enigen die hier raar
van stonden te kijken.

30 mei – Clearwater

Wij weten niet zeker of wij nog een dag willen blijven of dat wij verder zullen gaan. Na het ontbijt wil Martin verder. Ik had het niet erg gevonden om nog een dag te blijven. Misschien ook wel omdat wij wel heel veel in de auto hebben gezeten de laatste paar dagen. Na het uitchecken gaan wij lopen wij wel eerst nog even naar de Naples Pier. Ja lopen….in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van steden in Amerika waar geen sidewalks zijn, heb je ze in Naples wel. Naples Pier is echt leuk. Staan heel veel mensen te vissen en tot mijn grote verbazing zag ik na 2 min. op de pier een dolfijn rondzwemmen en nog een en nog een. Echt super. Voor de vissers kennelijk niet zo want de dolfijnen zijn zo slim dat ze gewoon de vishaken van de vissers leegeten. Ja, sorry…ik vond het geweldig. Na hier een tijdje rondgehangen te hebben zijn wij via 5th avenue, waar wij eerst een paar liter ice tea hebben gedronken, naar ………wharf waar wij in een half uur waren uitgekeken. Toen de auto maar gepakt.

Wij hadden als eind bestemming Sarasota in gedachten maar toen wij daar eenmaal waren wisten wij eigenlijk niet zo goed wat wij daar moesten doen en zijn wij maar doorgereden. Als volgende eindbestemming namen wij Clearwater. Wij hadden ons voordat wij naar Florida gingen niet echt verdiept en hoe

of wat en werden dus ook compleet verrast door het feit dat het hier overvol en overdruk was. Toen wij na 1,5 uur nog geen hotel hadden zakte ons de moed flink in de schoenen en zijn wij ergens gestopt waar wij normaal gesproken nooit zouden stoppen. Dit afbraakhotel waar wij nog wel een kamer konden krijgen had wel een balkon met een heerlijk uitzicht over Clearwater beach. Ik denk als de kamer dat niet had gehad waren wij niet gebleven maar nu kon het ermee door. In de hal hebben wij uit een automaat blikjes cola gehaald en binnen no time zaten wij op ons balkon in de zon te genieten van een welverdiend drankje. Zo klaar even met alles dat een tweede borrel ook al snel werd ingeschonken en er daarna bijna net zo hard weer uitkwam. Niet echt handig na een bakje cornflakes in 38 graden te gaan zitten en dikke baco’s te gaan drinken. Goede les weer even!

1 Juni –  Inverness

Zodra wij wakker waren, hebben wij de boel bij elkaar gepakt en zijn wij meteen vertrokken. Wilde geen moment langer dan nodig hier blijven. Na de lange dag gister waren wij eigenlijk een beetje klaar met het rondrijden en zijn wij dus linea recta naar Inverness gereden waar een heerlijk huisje met zwembad, golfbaan en lieve mensen op ons wachtten.