Inverness

1 – 12 juni  2010

In Inverness hebben wij voortgezet wat wij de voorgaande keren ook hebben gedaan: gegolfd, geshopt, gegeten en gedronken. If it ain’t broke…don’t fix it.
Wel zijn wij nog een dag naar Homosassa
Springs gegaan. Dit “rescue” park ligt +/- 35 minuten rijden van Inverness. Na aankomst wordt je, naar keuze, met een treintje of met een boot, naar de ingang gebracht. Het park herbergt alleen maar dieren die in Florida leven; op hippo Lu na, hij is een erfenis van het voormalige park. Het voornaamste doel van het park is dieren te verzorgen die gewond zijn geraakt en ze daarna weer in het wild terug te zetten. Helaas zijn er ook dieren bij die niet meer gezond zullen worden of bij vrijlating niet in hun eigen behoefte zullen kunnen voorzien en dus in het park blijven. Het park is bekend om zijn grote Manatee programma. Er zwemmen er zo’n acht of negen van deze kolossen, die geen natuurlijke vijanden kennen, rond in het bassin. Het park ziet er super verzorgd uit en is een leuke trip voor een ochtend.

24 Mei –  12 juni  2006

Ook dit jaar zijn wij lekker ruim anderhalve week naar Inverness gegaan. Eigenlijk hebben wij dezelfde dingen gedaan als in 2004. Lekker veel gegolfd, lekker gegeten, lekker gedronken, een pretpark bezocht, een beetje uitgerust en uiteraard de winkels onveilig gemaakt. Maar ja, deze gouden formule werkte ook in 2004; waarom zou je daar iets aan veranderen? Lekker genoten dus!

13 mei 2004

Mam en Pap zijn dit jaar 35 jaar getrouwd en hebben ter ere hiervan een maand lang een huisje gehuurd in Inverness op de LakeSide Country Club. Een Van de Valk park met zo’n 100 huisjes rondom een 18 holes golfbaan met ieder zijn eigen zwembad. Heerlijk! Wij zijn met Martinair rechtstreeks naar Orlando gevlogen en hadden daar via Alamo een compact auto gehuurd. Je krijgt in Orlando geen sleutel van je huurauto. Je loopt naar de parkeergarage en zoekt er gewoon eentje uit in de categorie die je geboekt hebt. Toen wij aankwamen lopen waren er alleen geen auto’s meer van onze categorie beschikbaar en mochten wij zonder verder veel gedoe eentje van een hogere klasse uitzoeken. Op ruim een uur rijden van Orlando ligt Inverness.

14  mei 

De eerste dag hebben wij geprobeerd het rustig aan te doen maar wij wilden toch even de baan testen en dat hebben wij dus ook gedaan. Jetlag zit nog in de benen maar dat mag de pret hier niet drukken want je bent verplicht een handicart te nemen. De baan lopen is vanwege de warmte niet toegestaan. Helaas, daar gaat het excuus voor die slechte score.

15 mei

Vandaag op Citrus Springs gegolfd en dat ging helemaal niet slecht. Lag vast aan de lol die wij hadden met de party hats! Martin ging meteen door zijn golfhandschoentje. Goede reden om ’s middags even naar Ocala te rijden voor een nieuwe. Mooie gelegenheid voor Ies en mij om ons meteen in de mall te buiten te gaan aan lekkere zalfjes van Victoria’s Secret. Ies heeft ons daarna meteen getraceerd op een paar overheerlijke Frozen Rita’s in Chili’s om haar golfzege te vieren.

16  mei 

Vandaag is het groot feest. Mam en Pap zijn 35 jaar getrouwd!!! Wij zijn met z’n allen naar de Premium Outlet in Orlando gegaan. Lekker wat geld uitgegeven en op z’n Amerikaans uit eten geweest bij TGI Friday’s w
aar wij mam en pap ook maar meteen in het zonnetje hebben gezet.

17 mei

Vandaag zijn Martin en ik gaan golfen op Lakeside. Wij hadden niet zo’n zin om weer met de auto weg te gaan en dat wij de baan nou machtig zijn, kun je allesbehalve zeggen. De eerste negen holes gingen dan ook zwaar kl… maar gelukkig werd veel hersteld met de laatste negen.

18  mei

Vandaag zijn Martin en ik naar Silver Springs gegaan. Een klein dierenpark met Glass bottom boats, giraffen, beren, turtles, safari routes maar vooral veel Gators. Leuk park om een keer gezien te hebben. De shows waren ook erg informatief.

19 Mei

Vandaag zijn wij nog weer een keertje naar Citrus Springs gegaan voor een rondje golf en dat ging wederom helemaal niet slecht.

20 mei 

Heb lang naar vandaag uitgekeken. Ik had in Nederland via de website van SeaWorld een Trainer for a Day program geboekt. Kort gezegd mag je vier uur met een trainer meelopen die je laat zien wat zij nou op zo’n dag allemaal met de beesten moeten doen. Als je aankomt krijg je eerst een wetsuit aan waarna wij naar het Sealion & Otter stadium gegaan zijn. Erg leuk. Je krijgt alle beesten te zien en je mag een paar trucjes met ze doen. Vandaar naar het Dolphin Stadium. Dat was echt helemaal te gek. Wij mochten daar helpen met de verzorging en nog een paar kunstjes met ze doen. Dat alles pas nadat ik eerst op mijn vingers werd getikt omdat ik meteen een dolfijn begon te aaien. Maar goed, wil mijn tijd gewoon nuttig besteden. Daarna naar Shamu stadium. Jammer genoeg moesten wij daar eerst een show kijken alvorens dichterbij te mogen komen. Het encounter met de Killerwhales vond ik een beetje tegenvallen want echt veel mochten wij niet daar. Na dit bezoek gingen wij terug naar de kleedkamers en konden wij even douchen. De rest van de dag gezellig met Ies het hele park afgestruind en meerdere malen zeiknat geworden in The Atlantis en my backin “ge-Kraken” in the Kraken. Onwijs gave Rollercoaster! Om 19:00 toen het park dicht ging zijn wij huiswaarts gekeerd waar wij nog heerlijk crabsalad hebben gegeten. Wij stonken toch al naar vis!

21 mei

Vrijdag zijn wij dan uiteindelijk toch naar Silver Spring Shores gereden voor een laatste rondje golf waar ik ook mijn eerste birdie maakte! Gave slag! Op de terugweg toch maar weer even in Ocala gestopt voor een paar Rita’s en een Awesome Blossom. Gewoon een keertje doe, ga ik niet uitleggen!

22 mei

De laatste dag nog een beetje bij het zwembad geluierd en nog even naar de Outlet teruggekeerd voor een paar extra shirtjes. Wij moesten helaas de auto alweer om 16:30 afleveren; het vliegtuig vertrok pas om 20:45, dus genoeg tijd voor een biertje. De vlucht was erg vol met te veel krijsende kinderen en chagrijnige stewardessen. Gelukkig waren wij op tijd op Schiphol maar helaas reden de Intercity treinen niet vanwege een botsing de dag ervoor in Amsterdam met twee treinen. De terugreis heeft daardoor nog behoorlijk lang geduurd.