Riviera Maya

04 – 12 maart 2006 – Akumal / Riviera Maya

Gezien het vreselijke druilige weer in Nederland besluiten wij dit jaar niet te gaan skiën maar lekker een weekje naar de zon te gaan. De keuze viel snel op Mexico: 30 graden met een zeetemperatuur van 25 graden. Precies wat wij zochten. Na wat speurwerk viel onze keus al snel op dit hotel. Het lag niet aan de populaire stranden en volgens de reacties op de vakantie reiswijzer was het helemaal perfect. Snel geboekt dus.

Op 4 maart vliegen wij met Arkefly in 10,5 uur naar Cancun. Daar stonden ze van Holland International met een busje op ons te wachten om ons naar ons hotel te brengen. Wij waren meteen bij binnenkomst in het park al aangenaam verrast. Het zag er geweldig uit. Wij werden bij de receptie verwelkomd met een glas champagne en een uitgebreid pakket aan informatie over het resort. Bahía Principe bestaat namelijk uit drie resorts. Naast Akumal heb je nog Coba en Tulum. De aanbouw van nummer 4 is volop in gang. Als gast van één van de drie resorts mag je van elkaars bars en hoofd restaurant gebruik maken. Ook zijn er sommige restaurants die gedeeld worden maar daar heb je een reservering voor nodig. In totaal heeft Bahía Principe de beschikking over 2163 kamers met aan het begin van het park een kleine shopping mall met souvenir shops, een discotheek en barretjes.

Wij hebben een schitterende kamer met uitzicht op zee en wij zijn meteen in ons element. Koffer wordt gebracht door één van de vele golfkarretjes die rondrijden die normaal gesproken ook dienst doen om “luie” toeristen van plek A naar B te brengen. Wij trekken snel een ander t-shirt aan en gaan ons eerste cocktail halen. Daarna eten wij nog even iets en kijken naar een deel van het entertainment dat hier elke avond op een groot podium wordt tentoongesteld. Ben meteen de gelukkige winnares van een t-shirt van het resort waar ik gelukkig weinig voor hoefde te doen.

Vroeg in de ochtend verkennen wij de rest van het complex en staan de komende paar dagen vooral in het teken van niets doen, te veel eten en te veel drinken want dat kun je hier zonder al te veel moeite. Overal zijn barretjes waar je je eigen frisdrank, water of granita kunt tappen. Daar hebben ze maar meteen een fles vodka en rum naast gezet zodat je je Baco zelf kunt maken. De echte cocktails maken ze met alle liefde ernaast. Ook kun je trouwens op verschillende plekken je eigen softijsjes tappen. Ongelooflijk!! Ongelooflijk ook trouwens is de kwaliteit van het eten. Het is echt super goed en super vers. Ook bij de 24 uurs snackbar wordt op bestelling dingen gebakken en weet je dus dat alles vers is.

Om niet helemaal als twee gebakken, goed doorvoedde sardientjes terug te komen hebben wij toch nog een paar dingen ondernomen. Zo zijn wij een middag met een lokaal busje naar Playa del Carmen gegaan. Voor twee dollar stop je een busje aan de hoofdstraat die je naar Playa del Carmen brengt. Het is leuk om even door de winkelstraat heen te lopen en even andere beelden op je netvlies te branden. Ook zijn wij een ochtend gaan zwemmen met Dolfijnen. Dit was echt helemaal super. Met maximaal 5 personen zwem je bijna een uur lang met twee dolfijnen. Je mag ze de hele tijd aaien, zij zijn continu bij je in de buurt, ze geven je kussen en uiteindelijk hebben wij ook de footpush gedaan. Dat was echt super. Ongelooflijk hoeveel kracht er op je staat en met hoeveel gemak ze dat doen. Uiteraard zijn wij ook nog even naar de shopping mall van het resort gegaan maar ik denk dat dat ‘s avonds leuker is. Om onze belevenissen met de huurauto te lezen moet je even doorscrollen naar de volgende pagina.

09 maart

Helemaal stilzitten kunnen wij klaarblijkelijk toch niet. Wij willen toch een paar dingen van dit deel van Mexico zien en dus huren wij in het hotel een auto. Het is een klein lelijk ding met weinig luxe maar het rijdt en zolang het ons veilig van A naar B kan brengen is dit prima. Wij krijgen de tank zo goed als leeg en moeten in Tulum dus proberen meteen te tanken. Dit blijkt moeilijker als wij dachten want de bezinepompen wachten op benzine en bij de enige pomp waar er wel benzine is staat een behoorlijke rij. Wij hebben niet veel keus en sluiten dus maar achteraan. Dat kost helaas een goed half uur maar ja stilstaan kost vast in deze regio langer. Wij besuiten de binnendoor weg naar Chitzen Itzá te nemen in plaats van de snelweg omdat dat toch gezelliger is. Via Tulum rijden wij langs Cobá naar Valladolid door naar Chitzen Itzá. Valladolid is een super leuk stadje waar het op de terrasjes aan het centrale plein goed toeven is. Als wij aankomen in Chitzen Itzá is het er nog vrij rustig. De touringcars komen +/- een uur later aan dus hebben wij nog even de tijd in volle rust van deze Maya tempel te genieten. Want bijzonder en indrukwekkend is hij zeker. Na het hele park rondgelopen te hebben, het is vrij groot, verlaten wij het park even om te pinnen want wij hebben wel een paar maskers gezien die wij toch wel graag willen hebben. Daarna rijden wij via Valladolid, waar wij bij een Ranchero even iets Mexicaans eten en een lekker koud biertje drinken, door naar Cobá. Het is inmiddels kwart voor vier en om 16:30 gaat het park hier dicht. Wij komen dus net op tijd. Chitzen Itzá is de bekendste Maya Tempel van Yucatán in Cobá vind je de hoogste. Wij hebben nog net genoeg tijd om de tempel in Cobá te beklimmen voordat het park dichtgaat. Het uitzicht is prachtig. Je kijkt over een hele boel bomen uit en voelt je echt even bovenop de wereld staan.

Vanuit Cobá rijden wij langs een paar souvenir winkeltjes terug naar Tulum. Tegen de tijd dat wij terug zijn in de Tulum is het al aarde donker en zijn wij dus te laat om een cenote te gaan bezoeken. Een volgende keer misschien? Wij rijden terug naar naar het hotel en nemen daar eerst even een paar dikke borrels want daar zijn wij wel weer aan toe. Het was een heerlijke dag en zeker de moeite waard.