Red Rock & Death Valley

3 – 10 Maart, 2018

Zoals gezegd mag ik af en toe voor mijn werk ergens heen. Er is niet altijd tijd om wat leuks te doen maar heel af en toe heb je er een weekend tussen zitten waardoor een klein uitstapje mogelijk is. Zo was ik eerst in Florida een week op mijn oude “thuis basis” om vervolgens naar Las Vegas te moeten voor een beurs. In Las Vegas was ik al een keer geweest en hetzelfde gevoel wat ik toen had, overviel me nu eigenlijk weer…”Really???”.

Heel toevallig zat ik in hetzelfde hotel als toen wij hier met vakantie waren (lees hier daarover meer) alleen was mijn uitzicht helaas een stuk minder en het was een stuk kouder. Maar ja we hadden zaterdag ter vrije besteding omdat zondag de beurs al begon. Zaterdag dus naar een National Park gereden waar we de vorige keer niet naar toe zijn geweest: Death Valley. Naam doet het park alle eer aan…dood…zand…wind en heel veel niets. We hebben 3 kleine wandelingen gemaakt. Eentje naar een uitzichtpunt, een tweede over de zandduinen, een derde over een trail en de laatste over een zout meer. Op dat zoutmeer stond zo’n harde wind dat we letterlijk en figuurlijk weg werden geblazen. Was leuk om gezien te hebben maar vind dat in deze omgeving mooiere parken te bezoeken zijn dan Death Valley.

Na een intensieve beurs had ik nog een dag ter vrije besteding. Ik ben op die dag met een oud collega die hier nu woont naar Red Rock Canyon geweest. Het park is een heel stuk kleiner dan Death Valley maar zelf vond ik het ook een stuk interessanter. Twee kleine wandelingetjes gemaakt omdat mijn oud collega slecht ter been is en ik haar iet te lang in de auto wilde laten wachten. Na Red rock zijn we nog even het casino ingedoken en zijn toen naar het oude Vegas gereden, Fremont Street. Hier is Vegas ooit begonnen. Het is allemaal wat kleiner en wat minder bombastisch en wat niet geheel onaantrekkelijk is de prijzen voor eten en drinken zijn een stuk aangenamer. Wel leuk om even gezien te hebben maar voor mijn gevoel als je dan toch in Vegas bent wil je ook dat over de top gevoel hebben.