Vlieland

Maandag, 8 Maart 2021

We hadden allemaal zo gehoopt dat we inmiddels uit de corona ellende zouden zijn maar helaas is niets minder waar. Het aantal besmettingen blijft stabiel hoog en daarmee zitten we nog steeds in lock down wat zo veel betekent dat alle horeca en winkels nog steeds dicht zijn en we avondklok hebben om 21:00. Deze 4 dagen Vlieland waren al voor de lock down geboekt en we gaan dus ook gewoon. Ontbijt en avondeten is op de kamer wat wel en beetje jammer is maar lock down of niet we kunnen nog steeds gaan lopen en de hersens leeg maken op het strand.

Normaal gesproken een ijsbaan, nu vol warmte

Om iets over 6 sta ik bij Ies voor de deur waarna we naar mam en pap rijden om vandaaruit samen naar Harlingen te rijden waar we na 1,5 uur aankomen. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de veerboot. We hebben nog tijd voor toilet bezoek en om een kop koffie te kopen waarna we al snel de boot op kunnen. Apart dat de zone waar wij gaan zitten eruit ziet als een hoeren keet met de rode lampen die er hangen en totaal inspiratieloos de rode zone wordt genoemd. Wie had dat kunnen bedenken?

Boot vertrekt op tijd en gelukkig staan we na 1,5 uur weer droog aan de kade van Oost Vlieland. Het is 10:30. Binnen 10min hebben we de koffer van de trolley gehaald en staan we bij de receptie van het Loods hotel. Helaas zijn de kamers nog niet klaar en zetten we de koffers neer op de gang. Dan eerst maar even een eerste wandeling maken.

Kabouter

Vuurboetsduin wandeling leidt ons door het dorp richting de vuurtoren, ook wel de kabouter genoemd (waarschijnlijk omdat hij klein is) en verder langs een ijsbaan en bos. Lekkere eerste wandeling. We zijn om 13:30 terug in het hotel en kunnen gelukkig de kamers betrekken. We hangen even bij mam en pap op de kamer en vullen op de lijst, die we gekregen hebben, in wat we vanavond willen eten. Belooft wat.

We lopen daarna nog even naar de supermarkt voor wat te eten en te drinken en kunnen na wat borrels en wat spelletjes yahtzee het eten bij de overburen halen.

Ons 3 gangen menu staat klaar. Het is ok. Een verpakte kroeg hap. Vul het maar in. Er is in ieder geval meer dan genoeg en we zijn verzadigd. Drinken nog een kopje thee waarbij de kaarten op tafel komen en gaan dan lekker douchen en naar bed.

Dinsdag, 9 maart

Om 9 uur halen we het ontbijt in mandjes beneden op. Prima geregeld maar wat een afval brengt zo ’n to go  ontbijt. Staat me tegen maar doe er niks aan.

Na het ontbijt pakken we ons in en beginnen we aan de Kikkerbult wandeling. Prachtige wandeling door de duinen en een stuk over het strand. Helaas ook een stuk over het fietspad maar dat duurde gelukkig niet te lang.

Op het strand bij Seeduyn

Rond 14:00 zijn we terug bij het hotel waar we bij de bakker even een kop koffie halen en daarna op de kamer een broodje eten.

We leggen de kaarten nog een keer op tafel waarna we nog even naar buiten te gaan. Ik wil even het grijs filter uitproberen dat ik gekocht heb ook al is er in de directe omgeving niet direct iets wat ik zou willen fotograferen. Hoe dan ook we gaan even naar buiten. Ook wel lekker nog even.

Steenlopers

Hierna drinken we nog even iets en gaan dan al snel weer naar de overburen voor het 2e 3 gangen diner. Net als gisteren prima. Het doet wat het moet doen. Daarna kijken we nog wat tv en vertrekken al snel naar dromenland.

Woensdag, 10 maart

Er wordt ontzettend veel wind voorspeld en ook nog regen maar niemand weet eigenlijk hoe of wat dus we doen gewoon wat we van plan waren. We willen richting Posthuys en daar de Bomenland route lopen. In het arrangement hadden we ook nog een dag fietshuur en omdat het Posthuys ongeveer op het verste punt van het eiland ligt, besluiten pap en ik ondanks de harde wind de fiets te pakken. Mam en Ies wagen zich er niet aan en gaan met de taxi. Achteraf blijkt dat dat maar beter is ook. Het fietspad door de duinen is toch wat heuvelachtiger als gedacht en het fietspad is volledig bedolven met schelpen dat het fietspad weer klaar moet maken voor de komende jaren maar voor ons niet gunstig. Er is bijna niet doorheen te komen. Schelpen plakken enorm aan de fiets vast. We doen ruim een uur over de 8km die de route lang is. Niet te geloven. Mam en Ies zijn er dan ook al lang als wij eindelijk in de buurt komen en hebben in de tussentijd een stuk op de kroon polder gelopen. Gelukkig hebben ze de tijd goed kunnen besteden.

Wind meeeeeee…

Na 5 min rust lopen we het bomenland pad. Het begint wat saai met een breed pad maar gelukkig verandert dat halverwege in een leuk bospad langs de duinen. Wederom een leuke wandeling.

Pap en ik pakken de fiets terug maar nemen nu gewoon de verharde postweg. Met een behoorlijke wind, inmiddels opgelopen tot wk6, in de rug zijn we in 25min terug in het dorp. Ies en mam moesten even op de bus wachten en komen ongeveer op dezelfde tijd aan. We droppen de fietsen weer bij de verhuur, halen even een welverdiende cappuccino bij de buren en hangen dan weer even aan de tafel bij mam en pap.

Ies trotseert later nog even de wind op zoek naar een paar eenden waarna ze drijf nat terug komt. Tijd om lekker warm te douchen en dan nog even een kaartje te leggen waarna de laatste borrels op tafel komen en het laatste 3 gangen diner bij de overburen wordt gehaald. Constante kwaliteit ook al vonden we de laatste maaltijd beter als de voorgaande.

Donderdag, 11 Maart

De wind is gedurende de nacht alleen maar in kracht toegenomen. Omdat het droog lijkt, willen Ies en ik toch nog even van de frisse lucht genieten. Helaas komen we niet veel verder dan de winkelstraat want eenmaal bij het water blijkt het toch te regenen. Jammer. We hebben niet zo’n zin om ons zeik nat te laten regenen. Dan moeten we met een natte broek huiswaarts en daar hebben we geen zin in. Omkeren dus maar en het laatste uurtje in de kamer doorgebracht. Gelukkig mochten wij die iets langer houden.

Rond 11:20 lopen wij de korte route richting haven, checken in en mogen daarna al vrij snel aan boord. De zee is behoorlijk onstuimig maar gelukkig varen wij met de golven mee dus valt de misselijkheid gelukkig heel erg mee en is de tocht toch weer rather uneventful. Mij hoor je niet klagen.

In Harlingen worden we nog steeds getrakteerd op windkracht storm waardoor we ongeveer naar de parkeerplaats worden gevlogen. Loopt wel lekker vlot en dat deed het de rest van de terugreis ook.

Lekker uitgewaaid kom ik thuis.