Brazilië

Dit is een vervolg van onze reis door Noord Argentinië.

Route

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 september 2011

Wij worden om 8:00 opgehaald door onze excursie van vandaag waarna wij meteen in Brazilië bij ons hotel gedropt zullen worden. Iets over 8 komt een redelijk grote bus aanrijden en zij zijn verbaast over onze tassen. Gelukkig is snel duidelijk wat de bedoeling is en kunnen wij verder. Het makkelijke van deze excursie is dat alle grensformaliteiten in 1x afgehandeld worden en zo ook onze gids onze grenspapiertjes invult. Ik hoop dat wij Brazilië nog mogen verlaten. Om 10:00 zijn wij bij de Foz do Iguazu, de Braziliaanse kant van de watervallen. De gids is een chaoot en loopt van hot naar her. Als wij eenmaal weer allemaal in de bus zitten rijden wij nog +/- 10 minuten naar het begin van de wandeling voor een enorm uitzicht. Wij krijgen tot 11:30 de tijd om de wandeling te voltooien. Het uitzicht is inderdaad schitterend en wij kunnen er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Toch worden wij de hele tijd een beetje voortgeduwd door de 2e gids. Ik vind dat naar en pas tegen het eind begrijp ik dat de excursie alleen maar een halve dag excursie is. Had ik dat van te voren geweten dan had ik me op de heenweg bij het hotel laten afzetten, dat is nl 100m van de ingang van het park, en was ik lekker op eigen gelegenheid zolang als ik zin had in het park gebleven. Als ik het daarover heb met gids nr. 2 zegt hij dat wij gerust in het park mogen blijven. Tja, wij hebben de wandeling nu al gedaan en de kans dat wij een boot gaan nemen acht ik heel klein dus wij gaan maar mee terug. Jammer! Om iets voor 12 staan wij bij het hotel.Wij mogen de kamer nog niet in, dat kan pas om 3 uur. Ik zie dat ze een wandeling door het park van hotel hebben dus die doen wij. Na ruim een half uur zijn wij terug bij het zwembad en gaan eerst maar even iets eten. Blijkt meteen dat je hier met je Spaans niet echt ver komt. Het is handen en voeten werk maar uiteindelijk krijgen wij toch wat wij willen.

Als wij daarna even naar de ingang van het hotel lopen blijkt onze kamer klaar te zijn. Fijn! Wij zetten de spullen op de klein maar fijne kamer en besluiten even naar het vogelpark te lopen. Als wij ervoor staan komt net twee busladingen met schoolgaande kinderen aangereden en twijfel ik of ik echt vogels in een grote kooi wil zien. Nee dus. Wij kopen wat water, vullen een enquête over de volgende wereldwonderen in waarmee we van de receptioniste een bon voor een caipirinha krijgen, nooit weg, en kleden ons om, om lekker bij het zwembad te gaan liggen waar het inmiddels redelijk druk begint te worden. Tegen zonsondergang worden wij helemaal lek geprikt en besluiten wij nu maar naar binnen te gaan en lekker even te douchen. Als wij daarna het buffet zien dat geserveerd wordt in het hotel vraag ik de receptie meteen om alternatieven. Taxi’s richting centrum zijn duur maar uiteindelijk komt ze ook met een carnicería die je komt ophalen bij het hotel en je ook weer terugbrengt met een vaste menuprijs. Ben meteen overtuigd en binnen 20 minuten rijdt het busje voor. Wij worden ontvangen als VIPS en eten als koningen zo lekker. Sowieso de hele sfeer in deze tent klopt. Als wij klaar zijn worden wij weer terug gebracht. Ik vond het TOP!

30 september

Ja, het is toch echt de laatste dag. Om 13:00 vertrekt onze vlucht naar Sao Paolo. Als wij wakker zijn staan wij op en gaan wij ontbijten zodat wij daarna nog even van wat zonnestralen kunnen genieten. Dan is het douchen, omkleden en een taxi nemen naar het vliegveld waar wij in no-time zijn. Inchecken is ook zo gebeurd en de vlucht naar Sao Paolo vertrekt op tijd. In Sao Paolo is het even wachten op de bagage maar als wij ook deze hebben kunnen wij gelukkig meteen inchecken voor onze vlucht naar Amsterdam. Wij hebben nog 2 uur de tijd die wij doorbrengen in de lounge. De vlucht naar Amsterdam is overvol en wij zitten beroerd. Daarnaast ben ik een paar keer gestoken in mijn voet en zwelt mijn voet en enkel helemaal op waardoor zitten sowieso bijna ondraaglijk is. Als wij eindelijk thuis zijn blijkt Martin precies de zelfde kwaal te hebben. Wij kunnen nauwelijks lopen en zitten de rest van de dag met een ice pack op onze voet nadat wij eerst even een haring hebben gescoord op de markt!