Zutphen – Deventer

27 – 28 Augustus, 2020

Ies boekt nogal eens iets op Actie van de dag. Zo ook een overnachting in Zutphen. Of ik zin had om mee te gaan? Ja, waarom eigenlijk niet. Altijd gezellig om iets samen te doen en daarnaast ben ik nog nooit in Zutphen geweest. Dus…op donderdagochtend haal ik Ies op en zetten we eerst koers naar Deventer. Daar zijn we ook nog nooit geweest en zo kunnen we het mooi combineren. In iets minder dan een uurtje komen wij aan op de Beestenmarkt. Wij willen hier de auto in de parkeergarage zetten. Als die staat maar we geen betaalautomaat vinden, blijkt het parkeren hier gratis te zijn. Voor mensen uit de Randstad bijna ongeloofwaardig dus vragen het nog even na maar het is echt zo. Lekker! We zetten koers naar de VVV. Eerst maar even een plattegrond halen en misschien wat handige tips krijgen.

Bij de VVV hebben we een plattegrond en wat tips gekregen die we eerst maar even gaan bekijken en bestuderen op een terrasje met een koffie en een brownie. Vanuit hier lopen wij de aangegeven route waarbij we beginnen in de Walstraat. Leuke route die ons langs alle bezienswaardigheden (kerken, pleintjes, oudste stenen huis (??) etc.) van Deventer voert. Als we weer terug zijn bij het beginpunt is het tijd om te lunchen waarna we teruggaan naar de auto en nog even naar de andere kant van de IJssel rijden om de skyline van Deventer te bewonderen alvorens we koers zetten naar Zutphen.

In Zutphen schijnt dan eindelijk het zonnetje. Het hotel is zo gevonden en ingecheckt zijn we ook snel. Meteen maar even een paar zonnestralen meepikken op het terras met een lekker biertje. We bellen ook meteen even een restaurant om te reserveren voor vanavond. Kan pas om 20:00. Voorlopig zitten wij hier lekker dus prima.

Als het zonnetje weg is gaan we even naar de kamer. Eigenlijk hebben wij helemaal geen zin meer om uit eten te gaan en besluiten even naar de AH XL te lopen die hier op geen 10 minuten lopen vandaan zit. We kopen wat lekkere dingen, gaan heerlijk even douchen en picknicken dan in de kamer. Helemaal prima!

De volgende ochtend begint bewolkt maar tegen de tijd dat we gedoucht en aangekleed zijn verschijnen er steeds meer blauwe gaten in het wolkendek. Hopelijk zet dit door. We lopen, ondanks het feit dat we een stadswandeling van het hotel hebben, toch even naar de VVV. Je weet maar nooit. Hier hebben ze een iets aangepaste route op die die we al hebben en gaan we eerst even op een terras bekijken welke we precies willen lopen. Zijn we eigenlijk zo over uit. Het zonnetje breekt steeds meer door en we vermaken ons goed met de stadswandeling die langs alle bezienswaardigheden (kerk, toren, hofjes, stadsmuur etc.) in Zutphen voert. Op het terras van het hotel lunchen wij nog even. Wilden eerst terug naar het centrale plein maar overal was het erg druk dus het hotelterras bevalt op dit moment prima.

Vanuit hier rijden wij nog even naar een vlindertuin die hier op 10 minuten rijden vandaan moet zitten. Helaas is de weg erheen afgesloten en doen wij er dus iets langer over maar het was de detour meer dan waard. Wat een schitterende vlinders hebben wij gezien! Om 16:00 rijden wij weer naar huis waar ons noodweer te wachten staat. Gelukkig de laatste twee dagen geen last van gehad!