Zimbabwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit Zambia kunnen wij naar Zimbabwe om de andere kant van de Vic Falls te bewonderen. In feite maakt Zimbabwe het een 5 landen reis nadat we door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zambia zijn gereisd.

11 oktober

Omdat meerdere mensen uit de groep naar de Zimbabwaanse kant van de Victoria watervallen willen, biedt Tim aan ons te brengen. Da’s handig. Vanaf de Zambiaase grens tot de Zimbabwaanse is het +/- 1.5km lopen waarbij je ook een stuk over de brug loopt waar je een dood enge bungee jump vanaf kan maken. Ziet er echt heel erg eng uit! No thanks. Bij het grenskantoortje staat een lange “rij”. Rij kun je het niet noemen want het is gedram en gedring met weinig logische volgorde. Als eenmaal de eerste van de groep voor het loket staat wordt ons vriendelijk verzocht in één keer alle paspoorten met de U$30 dollar visum fee af te geven. Richard blijft bij het loket staan en houdt een oogje in het zeil. Dit gaat een stuk sneller en na 20 minuten hebben wij allemaal ons paspoort terug. Wij lopen naar het hek waar wij doorheen moeten en worden tegengehouden door een “beambte” omdat wij geen vodje met een stempel hebben. Er lopen er twee terug naar het kantoortje die met het gewilde vodje terugkomen, deze wordt op een saté prikker gespiest en wij mogen verder lopen. Ja wij staan ook allemaal te kijken???

Welcome to Zimbabwe. Welcome to 5-landen reis.

Om 11:30 staan wij bij de entree van de het NP waar we het geld voor de toegang maar verzamelen om in1 x voor iedereen te betalen, bevordert zeker het tempo. Van de entree lopen wij eerst naar de Cataract lookout om vanaf daar het pad te volgen langs alle afgronden en kodak points. Het is mooi en vind zelf dat wij geluk hebben met de stand van de Zambezi. Meer water betekend alleen maar nog meer nevel en op sommige plekken werd je nu al behoorlijk nat. Helaas scheen het zonnetje maar matig waardoor wij helaas geen mooi regenbogen bij de watervallen hebben gezien. Als wij het park verlaten zien wij de rest van de groep bij de toeristenpolitie die hun naar een grote souveniersmarkt zal brengen. Wij lopen dus maar meteen mee. Dit marktje heeft echt alles wat je je kunt bedenken, ook super mooie giraffen. Alles is tegen een habbekrats te krijgen en ruilen willen ze alles, shirts, sokken, schoenen, alles. Omdat er bijna geen toeristen meer naar Zimbabwe komen door de politieke instabiliteit verkopen dezen jongens bijna niets meer.

Na het marktje houden wij het voor gezien en lopen wij terug naar de grens waar wij bijna verleid worden nog een paar dingen te kopen maar door de politie vriendelijk verzocht worden door te lopen. Doen maar dan. De grensformaliteiten zijn inmiddels gesneden koek en verloopt dus ook snel. Na 1.5km lopen, komen wij weer aan in Zambia en nemen een taxi terug naar de Waterfront.